Antakya için yeni imar planına ihtiyaç var

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı TBMM’de Hatay’da deprem sonrası devam eden çalışmalar ve Yerinde dönüşüm, İmar, Finans, Hak Sahipliği ve Riskli Alan ilan edilecek yerlerle ilgili olarak görüşlerini açıkladığı bir basın toplantısı düzenledi. Antakya merkezinin mutlak suretle yeni bir imar planına ihtiyaç duyduğunu ifade eden Kaşıkçı, şöyle devam etti: “Beklentimiz Antakya başta olmak üzere şehrin […]

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı TBMM’de Hatay’da deprem sonrası devam eden çalışmalar ve Yerinde dönüşüm, İmar, Finans, Hak Sahipliği ve Riskli Alan ilan edilecek yerlerle ilgili olarak görüşlerini açıkladığı bir basın toplantısı düzenledi.
Antakya merkezinin mutlak suretle yeni bir imar planına ihtiyaç duyduğunu ifade eden Kaşıkçı, şöyle devam etti: “Beklentimiz Antakya başta olmak üzere şehrin tamamına yönelik bir imar planı yapılmasıdır. Eğer bakanlık tarafından böyle bir çalışma yapılırsa şehrin süreç içerisinde nasıl dönüşeceği ile ilgili yol haritası da ortaya çıkmış olur. Bugün Atatürk Caddesi ve çevresinde yapılan yerinde dönüşüm uygulamasının hemen çeperinde diğer alanlarda mevcut imar planı yürürlüktedir ve bu uygulama hatalıdır. Yeni bir plan ve bu planla eşgüdüm halinde çalışacak yeni bir alt yapı projesi İller Bankası marifetiyle hayata geçmelidir. ”
Kaşıkçı konuşmasının devamında bakanlık tarafından yerinde dönüşüm uygulama alanı ilan edilen yerlerle ilgili olarak da ” Bu alanlarda yer alan az hasarlı ve orta hasarlı konutların dönüşümü ile ilgili yeni bir finans modeli devreye alınmalı e vatandaşlarımızla paylaşılmalıdır. ” açıklamasında bulundu.

Yasa kırsalı mağdur ediyor

Hatay’da kırsal ve kent nüfusunun yarı yarıya olduğunu ifade eden MHP Milletvekili Kaşıkçı, kent merkezlerinde yapılan uygulamaların kırsalda bir mağduriyet oluşturduğunu kaydetti. Kırsalda hak sahipliği konusunda mülkiyet meselesinin yumuşatılması gerektiğini ifade eden Kaşıkçı, şöyle devam etti:
” Vatandaşlarımızın bazıları yıllar içinde köylerde hazine arazilerine , meralara konutlarını inşa etmişler. Mülkiyeti kendilerinde olanların dahi bir çoğunun onlarca yıllık hisse tartışmaları bulunmaktadır. Kırsalda vatandaşlarımızı hak sahibi yaparken mülkiyet şartı yerine vatandaşın depremde konutlarının zarar görüp görmediğine ve deprem anında o evde yaşıyor olup olmadığına bakılmalıdır. Burada muhtarlara önemli görevler düşüyor. Muhtar şahitliğinde düzenlenecek resmi işlemler ile bu sorun aşılabilir. Özellikle Kırıkhan ve Hassa ilçelerimizde bu konu büyük bir sorun teşkil ediyor. ” – Adil Yeşildağ-

Exit mobile version