Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Antakya Millet Bahçesi inşasına,

İnşaat Mühendisi gözüyle bakış:

İnşaat Mühendisi gözüyle bakış:

Estetikten Yoksun Bu Çirkinliğe, Kahroluyorum!

Antakyalı İnşaat Mühendisi, Müteahhit Nafiz Özcan, kendi yazıhanesinin tam karşısında yapımı süren Antakya Millet Bahçesi ile ilgili projeyi beğenmediğini söylerken, söz konusu çalışmayı yerden yere vurdu.
Yıllarca Antakya Belediyesi’nde İmar Komisyon Başkanlığı da yapan, kentin tanınan inşaat mühendislerinden Nafiz Özcan, projede estetik olmadığını söylerken, bunu da “çirkinlik” şeklinde tanımladı ve şöyle dedi:
“Şehrimizin ortasında kalan eski stadın yerinin Millet Bahçesi yapılacağını duyduğumda, içimden, tüm emeği geçenlere dua etmiş ve bu memnuniyetimi de etrafımdaki dostlarımla paylaşmıştım. Fakat Millet Bahçesinin yapımı ilerledikçe, şehrin en güzel olabilecek bir yerinin, böyle rezalet bir mimariye ve peyzaja kurban edilebileceğini gördükçe, tamamen bitince estetikten yoksun olacağı aşikar olan bu çirkinliğe kahroluyorum.
Başta belediyelerimizin ilgilileri olmak üzere; Çevreciler, memleketin Mimarları, Mühendisleri, sivil toplum örgütleri, neredesiniz Allah aşkına?
Bizim de modern şehirlerde gördüğümüz üzere, göz ve gönül zevkimizi okşayacak düzenlemeler hakkımız değil mi? Avrupa’da olduğu gibi, sadece düz bir saha yapıp, çimlendirip çiçeklendirseydiniz bile, herhalde bu çirkin görüntüden daha iyi olurdu!
Sahipsiz Antakya’m, üzülüyor ve bu işin sahiplerinin bir açıklama yapmasını diliyorum.
Bunu, sosyal medyada kısmen de olsa dile getiren Süleyman Tenekecioğlu kardeşime de teşekkür ediyorum.”
-Cemil Yıldız-