Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Antakya Mozaiklerinde dijital devrim

Antakya’nın en büyük turizm

Antakya’nın en büyük turizm ve tarih potansiyeli olan Mozaikler artık tam kapsamlı olarak web ortamında görücüye sunuldu. Kadim Antakya Dostları Platformu (KADOP) yönetim kurulu, İskender Azaroğlu’nun Antakya Mozaikleri’ni web ortamına taşıdığı bilgisini paylaştı.
İskender Azaroğlu, Antakya Sanat Müzesi’nin (Antioch Museum of Art) web sitesinde yer alan açıklamasında, “Antakya Mozaik Koleksiyonu’nu neredeyse eksiksiz bir şekilde kapsayan bir web sitesi hazırladık. Bu projede, her bir kazıdan gün yüzüne çıkan mozaikler detaylı bir şekilde tasnif edildi ve tüm bilgiler derlendi,” dedi.
Dünyanın en zengin mozaik koleksiyonu olan Antakya Mozaik Koleksiyonu, internette derlendi. 40 ayrı müzede sergilenen mozaikler, Antakya’daki mozaiklerle entegre edilerek, kazıların ayrıntılı bir şekilde tasnif edildiği bu çalışma, 80’den fazla kazının mozaiklerini 750 açıklamalı görsel ile kapsamlı bir şekilde sunuyor.
Bu önemli ve kapsamlı çalışma, http://www.antakyasanatmuzesi.org web sitesinde ziyaretçilerin beğenisine sunulmuş durumda. Görsel şölen için bilgisayar üzerinden incelemenizi öneririz.
İskender Azaroğlu’nu bu büyük emek ve özveriyle gerçekleştirdiği çalışmanın Hatay’ın tanıtımında önemli bir atılım olduğu kabul ediliyor. – Meriç Demiray-