Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Antakya Ulu Cami İnşaatındaki Kaosun Perde Arkası

Antakya’nın sembol yapılarından kutsal

Antakya’nın sembol yapılarından kutsal ibadet merkezi Ulu Cami’nin, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenilen restorasyon ve yeniden inşa çalışmalarıyla ilgili yakın zamanda kritik tartışmalar yaşandı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, cami inşaatının Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmayacağını ve durdurulduğunu açıklamıştı. Ancak daha sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, iddiaları yalanlamış ve inşaatın 2026’da tamamlanarak teslim edileceğini açıklamıştı.

Edinilen bilgilere göre, Ulu Cami inşaatı hiçbir zaman durdurulmadı ya da iptal edilmedi. HBB Başkanı Mehmet Öntürk’ün açıklamalarına rağmen, cami inşaatıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda bürokratik yazışmalar, imza ve yetkilendirmeler bekletildiğinden ve imzalanmadığından ötürü, Bursa Belediyesi çalışmayı durdurmak zorunda kaldı. Gerekli prosedür ilgili bakanlıkta geciktiği ve ihmal edildiği için, cami inşaatında çalışan mühendis ve işçiler ücret almadan çalışmak zorunda kaldı ve bu durum sıkıntı yarattı. Çivi bile çakılamayan bir durumda beklemede kalan proje, izin ve imzaların atılmasını bekledi. İktidar, ilgili bakanlıkları eleştireceğine Bursa Belediyesi’ni suçladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi gelişme sonrası zor durumda kaldı. Ancak süreç hızlandırıldı ve gerekli prosedür tamamlandı. Ulu Cami inşaatında çalışan mühendis ve işçiler yeniden maaş almaya başladı. Süreç devam ediyor.