Antakya Ziraat Odası’nda neler oluyor?

Yurtsever, iki kayyumun atandığı oda bünyesinde keyfi, hukuksuz uygulamaların yapıldığını savundu … Dikmece Mahalle Muhtarı ve Antakya Ziraat Odası Başkan Adayı Sezgin Yurtsever, dün Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, günümüzde iki kayyumun atamasının yapıldığı Antakya Ziraat Odası bünyesinde keyfi, hukuksuz uygulamaların yapıldığını savundu. Antakya Ziraat Odası’nın kimsenin çiftliği olmadığını söyleyen Yurtsever, konuşmasında şunlara yer […]

Yurtsever, iki kayyumun atandığı oda bünyesinde keyfi, hukuksuz uygulamaların yapıldığını savundu …

Dikmece Mahalle Muhtarı ve Antakya Ziraat Odası Başkan Adayı Sezgin Yurtsever, dün Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, günümüzde iki kayyumun atamasının yapıldığı Antakya Ziraat Odası bünyesinde keyfi, hukuksuz uygulamaların yapıldığını savundu.
Antakya Ziraat Odası’nın kimsenin çiftliği olmadığını söyleyen Yurtsever, konuşmasında şunlara yer verdi: “Antakya Ziraat Odasına iki kayyum atanmıştı (Bayer Aker – Ömer Çağatay) atanan 2. Kayyum Ömer Çağatay’ın yerine kayyum olarak şimdiki Ziraat Odası Başkanlığını yürüten ve önümüzdeki dönem başkan adayı olan Mehmet Okay atanmıştır. Ömer Çağatay kayyum olarak atanmışken hangi sebeple yerine bir kayyum daha olan Mehmet Okay atanmıştır?
Defne ilçesi Antakya Ziraat Odası seçim çevresindedir. Defne ilçesinin geçen Ziraat Odası seçimlerinde bölünmeye çalışıldı, ancak Yüksek Seçim Kurulu’nun mahkeme kararı ile seçime tekrar dahil edilmiştir. Ancak seçimlere 4 ay kala bir kez daha Defne İlçesi Ziraat Odası seçim bölgesinden Defne Ziraat Odası kurdurulmak suretiyle ayırmak istenmektedir. Bu durum Ziraat Odası başkan adayları arasında seçime az bir zaman kala haksız rekabete neden olmaktadır.
Antakya Ziraat Odası seçim bürosu olarak kullanılıyor. Ben Dikmece Köyü Muhtarı ve Ziraat Odası Başkan Adayı olarak beş çiftçimin arazisi kendi köyümde olmasına rağmen üreticilerin oda kaydını yaptıramamaktayım. Mehmet Okay’ın personele ‘benim bilgim olmadan hiçbir üyenin kaydını yapmayacak-sınız’ talimatını vermiş, istediği kişiyi üye yapıp istemediğini üye yapmayacağını bildirmiştir. Bu durum odayı adil ve eşit bir şekilde yönetmediğinin ve seçime hazırlık noktasında bir yer olarak kullandığının göstergesidir. Bu keyfi bir durumdur, ayrımcılıktır ve haksızlıktır. Diğer adaylara karşı haksız rekabet oluşturmaktadır.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği 6964 sayılı kanununun 1/a maddesine göre seçim çevresi ‘Oda Genel Kurulu için yapılacak seçimlerde her köy, kasaba ve şehirlerde ise mahalle muhtarlığı birer seçim çevresini ifade eder’ oda kayıtları buna göre yapılması gerekirken, keyfi uygulama yapmak suretiyle hukuksuz bir şekilde engellenmektedir.
Ziraat Odasına kayıt olacak çiftçilerimizin kendi ikamet ettiği muhtarlıklardan ve azalarından çiftçi kütük formlarını imzaladıkları halde Ziraat Odası bu mahallelere neden kayıt yaptırmamaktadır? Bu konuda gerekli hukuksal mücadele yapacağız.
Benim çiftçimin Ziraat Odası seçim çevresi olarak mahalleyi kayıt yaptıracağı bugüne kadar seçim çevresine kayıt yapılabilmekteydi. Hatta 1000 üyeye yakın çarşı merkezinde kayıtlı üye mevcut olmasına rağmen benim çiftçilerimin kaydı yapılmamıştır. Gerek Defne ilçesinin seçimlerden uzaklaştırılmaya çalışılması, gerekse Dikmece Mahallesinde arazisi olupta farklı mahallede ikamet eden çiftçinin kayıtlarının yapılmaması ne ile izah edilebilir? Bütün bu olaylar cereyan ederken, 1. Kayyum sayın Bayar Eker neden hiçbir müdahalede bulunmayıp sessiz kalmaktadır.
Bu seçim sürecinin eşit ve adil şekilde yürütülmesi, hiçbir mezhepsel ve etnik ayrımcılığa fırsat verilmemesi hususunda gereken bütün çabayı göstereceğim, yapılacak her çeşit ayrımcılık adaletsizlik karşısında hukuksal girişimlerde bulunacağım ve bu işin takipçisi olacağım.” -Mehmet ÖZGÜN-

Exit mobile version