Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Antakya’da son durum

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşayan Hatay’ın Antakya ilçesinde afet konutlarının inşaatları tüm hızıyla sürüyor. Dron ile çekilen son görüntüler, Antakya kent merkezinde devam eden çalışmaları gözler önüne serdi.

Depremlerde binlerce konutun yerle bir olduğu Hatay’da, 10.889 kentsel ve kırsal konut için kura çekimi yapılmış ve 3.615 aileye anahtarları teslim edilmişti. Enkaz kaldırma sürecinin tamamlanmasının ardından, Antakya kent merkezi adeta boş bir araziye dönmüştü. Şu anda, ihya ve inşa çalışmaları kapsamında temeller atılmakta ve binaların yükselmesiyle bölgenin yeniden şekillendiği görülüyor.

Cebrail Mahallesi Muhtarı Gülay Avcıoğlu, inşaat çalışmalarının bayramdan itibaren gece gündüz sürdüğünü belirtti. Avcıoğlu, “6 Şubat depreminin ardından mahallemizde yapılan değişiklikler ortada. Umut ediyoruz verilen tarihte ve zamanda evlerimiz yapılsın ve yükselsin. Biz de bir an önce evlerimize geçmek istiyoruz. Bayramdan bugüne kadar gece gündüz çalışılıyor. Bunlara bizzat biz de şahit oluyoruz,” dedi.

Emek Mahallesi Muhtarı Celal Sarı ise, inşaatların son hızla devam ettiğini vurguladı. Sarı, “Mahallemiz asrın felaketinde yerle bir olmuştu. Hiçbir şekilde tanıyamıyorduk. Şu anda da tanımıyoruz ama şükürler olsun, inşaatlarımız başladı. Rabbim bin kere de devletimizden razı olsun. Bir an önce mahallemizi ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Antakya’nın her bir yanında hummalı çalışmalar var,” ifadelerini kullandı. – Volkan İcil-