Antakyalı Kanaat Önderi Saraç’tan dikkate değer yaklaşım:

Arsuz-Madenli Yat Limanı Ve Hado İskelesi Hazır Hale Geliyor. Peki, Hatay’ın Turizm Destinasyonu Hazır mı? Daha önce resmi ve sivil toplum kuruluşlarında üst düzey görevlerde bulunan, Antakyalı kanaat önderlerinden Serdar Saraç, Hatay Valiliği Arsuz Madenli Su Sporları Merkezi, Yat Limanı ile Hatay BŞB’nin HADO “Deniz Otobüsü İşletmesi” Projesi’nin muhtemelen bu yıl bitirilerek hizmet vermeye başlayacağını […]

Arsuz-Madenli Yat Limanı Ve Hado İskelesi Hazır Hale Geliyor.

Peki, Hatay’ın Turizm Destinasyonu Hazır mı?

Daha önce resmi ve sivil toplum kuruluşlarında üst düzey görevlerde bulunan, Antakyalı kanaat önderlerinden Serdar Saraç, Hatay Valiliği Arsuz Madenli Su Sporları Merkezi, Yat Limanı ile Hatay BŞB’nin HADO “Deniz Otobüsü İşletmesi” Projesi’nin muhtemelen bu yıl bitirilerek hizmet vermeye başlayacağını belirtirken, Hatay’ın turizm destinasyonunun tüm bu gelişmelere hazır olmadığına dikkat çekti.
Asli mesleği planlamacı olan, kanaat önderi Serdar Saraç’ın bu konuda sosyal medyada yer alan dikkate değer paylaşımı şöyle:
“Pandemiden dolayı, önümüzdeki yıl Haziran ayından itibaren faal olarak HADO Deniz Otobüsü İşletmesi ile çok sayıda kişi, Kıbrıs ve Lübnan’a (Beyrut) gidip-gelmeye başlayacak. Peki, Hatay’ın en sıcak olduğu Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül aylarında bir günlük, 3 günlük, 5 günlük turizm destinasyonu var mı?
Turizmde destinasyon: turistlerce gezilecek, görülecek yerlerin belirlenerek bir güzergah oluşturulması, yeme-içme, eğlence ve konaklama gibi tüm aktivite alanları ile mekanların önceden belirlenerek hazır hale getirilmesi demektir. Tur operatörleri, tur şirketleri ile turistlerin hizmet ve kullanımına sunulmasıdır.
Deniz otobüsünden inen yolcu, nereye gidecek? Nasıl vakit geçirecek? Gelen turistin para bırakması için en az 2 gece, 3 gün, Hatay’da nasıl ağırlayacağız? Bunu yapmazsak, HADO ile gelen yolcu sabah gelir, aynı gün sıcaktan bunalmış bir şekilde tekrar deniz otobüsüne (HADO) biner ve gider. Sıcakta, turisti bunaltmadan ağırlamak için yaylalarımızı turizme hazır hale getirmemiz gerekmektedir. Bunun için de, başta Güzelyayla (Soğukoluk), yeniden turizme hazır hale getirilmelidir. Güzelyayla’da pansiyon, motel, resturant, çay bahçesi, köy kahvaltı salonları ve benzeri yerlerin kurulması teşvik edilmelidir. Ortadoğu’dan gelecek turistin, Hatay’ın yaylalarında en az 2-3 gece konaklaması için alt yapı oluşturulmalıdır.
En önemlisi de, Hatay Valiliği Arsuz Madenli Su Sporları Merkezi, Yat Limanı ile Hatay BŞB’nin HADO Deniz Otobüsü İşletmesi’nden Güzelyayla’ya teleferik inşa edilmelidir. Teleferik, bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek, sıcak ve nemden bunalan turistleri bölgeye çekecektir. Teleferikle yaylaya çıkan turist, serinlikte konaklayacak, gündüz ise teleferikle Arsuz sahillerine inip, güneş ve denizden doyasıyla yararlanacaktır.
Destinasyon olmazsa, yat limanına gelen turist de, HADO’yla gelen turist de Hatay’a para bırakmaz. Bu projenin sürdürülebilirliği, Hatay’ın, yayla turizm potansiyelini teleferik inşa ederek harekete geçirmesine bağlıdır. Hatay kamuoyunun bilgi ve takdirine sunarım.”
Planlamacı Serdar Saraç, paylaşımını sonunda, ayrı bir konu olmakla birlikte, Kurban Bayramı’nda Arsuz’un hem elektrik hem de yol yetersizliğinin bir kez daha görüldüğünün altını çizerek, “Arsuz ilçe merkezine, Konacık tarafından ilçeye girilmeden, bir köprü ve çevre yolu yapılması artık şart olmuştur” açıklaması yaptı. -Cemil Yıldız-

Exit mobile version