Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Antakyalı usta, dede mesleğini yaşatıyor

Hatay’ın Antakya ilçesinde yaşayan

Hatay’ın Antakya ilçesinde yaşayan Nebil Muratoğlu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihli depremde iş yerini kaybetti. Dede mesleği kalaycılığı devam ettirmek için kendi çabalarıyla yeni bir iş yeri inşa etti.

Depremlerde iş yeri ve evini kaybeden 61 yaşındaki Nebil Muratoğlu, Antalya’da kısa bir süre yaşadıktan sonra Hatay’a geri dönerek, iş yerini tekrar kurma kararı aldı. Ancak yangın riski nedeniyle prefabrik çarşılar uygun olmadığı için, Antakya ilçesi Haraparası Mahallesi’nde bir tanıdığının boş arazisine 9 metrekarelik bir iş yeri yapmayı tercih etti.

Muratoğlu, bu yeni iş yerinde ocak ayından itibaren dedesinden öğrendiği kalaycılık mesleğini sürdürmeye başladı. “Sağlığım el verdiği sürece nereye kadar giderse bu mesleği sürdüreceğim.” diyen Muratoğlu, oğlunun mesleği devam ettirme isteğinin olmadığını belirtse de, öğrenmek isteyen herkese kapısının açık olduğunu vurguladı.

Muratoğlu, sıcak havalarda ateş karşısında çalışmanın zorluklarına rağmen dede mesleğini sevdiğini ve ölene kadar sürdüreceğini ifade etti. – Volkan İcil –