Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Antakya’nın Hafızası: 21 Nisan

Antakya’nın yakın tarihine ışık tutan arşiv niteliğindeki bir gazete kupürü, kentin hafızasında iz bırakan iki farklı olayı yeniden gündeme taşıdı.

Antakya’nın yakın tarihine ışık tutan arşiv niteliğindeki bir gazete kupürü,

21 Nisan 1970 tarihli Antakya Toplumcu Halk Gazetesinde yer alan manşetler, bir yanda Hatayspor’un farklı galibiyetini, diğer yanda ise lise çevresinde yaşanan gerginliklerin ilk sinyallerini ortaya koydu.

Gazetenin spor sayfasında, “Lider Hatayspor Nevşehir önünde keyif çıkardı 7-0” başlığıyla verilen haberde, Hatayspor’un rakibi karşısında aldığı farklı galibiyet öne çıkarıldı. Kupürde yer alan bilgilere göre karşılaşmada Hasan 4 gol atarken, Naci, Hamdi ve Bektaş da skora katkı verdi. Dönemin Hatayspor’unun sahadaki üstün performansı, yıllar sonra bugünkü sonuçlarla kıyaslanarak dikkat çekici bir karşılaştırma konusu oldu.

Aynı gazetenin bir diğer dikkat çeken başlığı ise “Lisede üzücü olaylar çıkabilir!” ifadeleriyle kamuoyuna yansıdı. Haberde, okul çevresindeki huzursuzluğun ve siyasi gerilimin büyüyebileceğine yönelik uyarı niteliğinde değerlendirmelere yer verildi. Arşiv kupüründe, sonraki yıllarda yaşanacak kanlı olaylara giden sürecin ilk işaretlerinin o dönemden itibaren görüldüğü mesajı öne çıktı.

Antakya’nın hafızası” başlığıyla yeniden paylaşılan kupür, kentin sosyal, sportif ve siyasal geçmişine dair önemli ipuçları sunarken, aradan geçen yarım asra rağmen bazı başlıkların hâlâ konuşuluyor olması dikkat çekti. Bir tarafta tarihi bir futbol başarısı, diğer tarafta toplumsal olayların ayak sesleri; 1970 tarihli bu manşetler, Antakya’nın geçmişten bugüne uzanan çok katmanlı hikâyesini bir kez daha gözler önüne serdi.