Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Araba pazarında durgun bekleyiş

Hatay’ın Antakya ilçesinde her

Hatay’ın Antakya ilçesinde her pazar günü kurulan araç pazarında vatandaşlar, araçlarını satamamanın sıkıntısını yaşıyor. Piyasadaki düşüş ve internet fiyatlarıyla uyumsuzluk, alıcı ve satıcıları olumsuz etkiliyor.

Her hafta 300 ila 500 aracın sergilendiği pazarda, satışlar istenilen düzeyde gerçekleşmiyor. Mehmet Özgür Batı, aracını 6 haftadır pazarda satmaya çalıştığını ancak gelen tekliflerin beklentilerinin altında kaldığını belirtiyor. “İşte kısmet ölü fiyat veriyorlar” diyen Batı, 200 bin TL değer biçtiği aracını 150 bin TL’ye satmaktan vazgeçiyor.

Eser Sarıoğlu ise piyasanın dengesizliğine dikkat çekiyor. “Herkes internete bakıp fiyat biçiyor, gerçek piyasayı kimse bilmiyor” diyen Sarıoğlu, araç alım-satımının zorlaştığını ve insanların paralarını faize yatırdığını dile getiriyor.

Hatay’da arabaların durgun satışı, bölgedeki ekonomik koşullar ve faiz oranlarındaki yükselişle daha da derinleşiyor. Pazarda araç sayısı artarken, satışların canlanması için umutlar önümüzdeki aya yönelik. – Mehmet Durmaz-