Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Araçlarda ” ekonomik mod” hasar habercisi

Son dönemde artan akaryakıt

Son dönemde artan akaryakıt fiyatları ve diğer araç masrafları karşısında tasarruf yöntemleri arayan araç sahipleri, genellikle araçlarının ‘ekonomik mod’ ve ‘start-stop’ özelliklerini aktif hale getirerek yakıt tasarrufu yapmaya çalışıyor. Ancak bu yöntemlerin doğru kullanımı konusunda uzmanlar uyarıyor: özellikle şehir içi ve şehirler arası kullanımda, ekonomik modun yanlış ayarlanması veya start-stop özelliğinin gereksiz sıklıkta devreye girmesi, aracın uzun vadede ciddi hasarlarla karşılaşmasına neden olabilir.

Teknik açıdan bakıldığında, aracın motorunda ve diğer mekanik parçalarında oluşabilecek hasarlar, tamir ve bakım maliyetlerini ciddi şekilde artırabilir. Uzmanlar, bu tür hataların araç sahiplerine en az 100 bin TL gibi yüksek bir maliyet getirebileceğini belirtiyor.

Yakıt tasarrufu sağlamak için tasarlanan bu özelliklerin doğru ve bilinçli bir şekilde kullanılmasının önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, araç sahiplerini bu konuda bilinçli olmaya ve araçlarının önerilen şekilde bakımını yapmaya davet ediyor. – Gönül Yeşil-