Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Arsuz Belediyesi “Depremkondular’’a savaş açtı

Arsuz Belediye Başkanı Sami

Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, Arsuz’da yaşanan depremin ardından bazı kişilerin barınma amacıyla değil, fırsatçılık yaparak kaçak inşaatlar yaptığını belirtti. Üstün, bu yapıların yıkımı için karar alındığını açıkladı.
İskenderun’da düzenlenen geleneksel kahvaltı etkinliğinde konuşan Üstün, “Deprem sonrası ilçede ciddi bir yapılaşma oldu. Ancak yeşil alanlar, Milli emlak arazileri ve vakıf malları üzerinde izinsiz inşaat yapanlar, toplum vicdanını sızlatıyor. Belediye olarak bu tür yapılarla ilgili tutanakları tuttuk ve mühürledik. Yıkım kararı aldığımız yapılar için yasal süreç devam ediyor, yıkımlar en kısa sürede gerçekleştirilecektir” dedi.


Şikayetlere hızlı cevap verme konusunda belediyenin üzerine düşeni yaptığını ifade eden Üstün, “CİMER üzerinden veya dilekçeyle gelen şikayetleri değerlendiriyoruz. Arsuz Belediyesi, Hatay’da en fazla konu üzerinde duran belediyedir. Vatandaşlarımız bize ulaşarak yardım talep edebilirler. Tutanaktan cezaya, mühürlemeye ve savcılığa kadar gereken adımları atıyoruz” diye konuştu.
Üstün, yıkım kararı alınan 14 yapı için Enerjisa ve HATSU’ya elektrik ve su kesilmesi talimatı verdiklerini, ancak mahkeme tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararından dolayı 60 gün beklemek zorunda olduklarını belirtti. “Toplumun bizden beklediği dokunuşları en kısa sürede yapacağız” diyerek sözlerini tamamladı. – Mehmet Durmaz-