Hatay’ın Arsuz ilçesinde etkili olan kuvvetli fırtına, Akdeniz kıyılarında dikkat çeken bir doğa olayına neden oldu. Büyükdere Mahallesi ve Karaağaç sahilinde deniz seviyesi yer yer 20 metreye kadar çekildi.
Fırtına denizi geri çekti
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından sabah saatlerinde Hatay’da etkisini gösteren kuvvetli rüzgar, deniz seviyesinde belirgin bir düşüşe yol açtı. Her yıl kış aylarında yaşanan deniz çekilmesine kıyasla bu yılki çekilmenin daha fazla olduğu gözlemlendi. Özellikle Arsuz ilçesine bağlı Büyükdere Mahallesi ve Karaağaç sahilinde denizin metrelerce geri çekildiği kaydedildi.
Bölgede yaşayan vatandaşlar, deniz çekilmesini cep telefonu kameralarıyla görüntüledi. Görüntülerde denizin alışılmışın dışında geriye doğru çekildiği ve kıyı şeridinin genişlediği görüldü. Yetkililer, fırtınanın etkisinin devam edebileceğini belirterek vatandaşların sahil bölgelerinde dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.