Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Artık İcraat Zamanı!

Hatay SMMO, seçilen belediye

Hatay SMMO, seçilen belediye başkanlarını göreve çağırdı:

Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, 31 Mart seçimleri ile göreve gelen belediye başkanları ile meclis üyelerine, icraat zamanının başladığını ve seçim öncesi halka verilen sözlerin yerine getirilmesi gerektiğini duyurdu.
Hatay Muhasebeciler Odası’nın; Figen Yapar Biter, Ahmet Çağlar, Münir Atıcı ve Jale Çerkezoğlu Marufoğlu’dan oluşan Yönetim Kurulu üyelerinin, Başkan Tahsin Kırık imzasıyla yayınlanan bu konudaki raporu şöyle:
“31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen yerel yönetim seçimleri, ilimizde sorunsuz bir şekilde sonuçlanmış, seçimi kazanan başkanlar ve meclis üyeleri görevlerine başlamışlardır. Öncelikle, tümüne ayırımsız bir şekilde tebriklerimizi ve başarı dileklerimizi iletiyoruz. Değişik kentlerde henüz verilmeyen mazbataların, seçmen iradesinin ve hukuk devleti ilkelerinin gereği olarak seçilenlere bir an önce verilmesini diliyoruz.
Hatay SMMM Odası olarak, yerel yönetimler konusundaki anlayışımızı ve dolayısıyla seçilmişlerden beklentimizi kamuoyu ile paylaşmayı, yarı kamusal bir kurum olarak ve sosyal sorumluluk bilinciyle paylaşmayı görev biliyoruz.
-Yerel yönetimler, merkezi bütçeden nüfusuna göre pay alan, ayrıca kendi hizmetleri karşılığı gelir kaynakları yaratan kurumlardır. Bu kaynaklar, maalesef çoğu kez yetersiz kalmaktadır.
-Kentte yaşayan her birey, bu kaynakların eşit ortağıdır. Belediyeler, hizmet planlaması yaparken bu gerçekliği gözden ırak tutmamalıdır. Hizmet eksiği olan yerlere, oy verip vermediğine bakmadan öncelik tanınmalıdır. Bir kentte, mahalleler arasında gelişmişlik farkı kabul edilemez ve giderilmesi gereken bir durumdur.
-Yerel yönetimlerin başarısı, öncelikle iyi bir liderlikle sağlanabilir. Bunun yolu da, hizmet üreten birim kadrolarının yandaşlığa göre değil, liyakat esasına göre atanmasıdır.
-Yerel yönetimler, harcamalarını yaparken, bu kaynaklarda yetim ve kul hakkı olduğunun bilinciyle israftan kaçınmalı, azami tasarrufa özen göstermelidir.
-Yerel yönetimlerde, meclis üyelerinin kent yararına uyumlu çalışması son derece önemlidir. Halkın ve kentin yararına olan bir öneri kim tarafından sunulmuş olursa olsun, desteklenmeli ve siyasi saiklerle ret edilmemelidir.
-Yerel yönetimler, sadece altyapı yapan kurumlar değil, sosyal ve kültürel politikalarla kentlilerin yaşam kalitesini arttırmaya, moral değerlerini sanat ve kültürle yükseltmeye çalışan kurumlar olmalıdır.
-Yerel yönetimlerin bir görevinin de, kent yoksulluğunu giderecek sosyal politikalar uygulaması gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle yoksul aile çocuklarına eşit eğitim fırsatı yaratılması konusunda kendilerine sorumluluk düştüğünü değerlendiriyoruz.
-Yerel yönetimler, hizmet alımlarını, niteliğine bakmadan; yandaş olan firmalardan değil, uygun teklifte bulunan ve yeterliliği olan firmalardan yapmalıdır.
-Yerel yönetimler, gelir ve giderlerini periyodik şekilde, şeffaf bir biçimde kamuoyunun ve ilgililerin bilgisine sunmalıdır.
-Yolsuzlukların, suiistimallerin önüne geçmenin yolu, iç denetimi güçlendirmek ve bununla yetinmeden, ayrıca güvenilir kurumlar tarafından yapılacak olan bağımsız denetimle mümkün olacağını düşünmekteyiz.
-Yerel yönetimler, projelerini, tarafların ve ilgili Meslek Odalarının görüş ve katkılarını aldıktan sonra gerçekleştirmelidirler.
– Yerel yöneticileri, seçilmeden önce kamuoyuna ve STK’lara verdikleri söz ve vaatlerini hatırlamaya ve bunları gerçekleştirmeye davet ediyoruz.
Yarı kamusal bir kurum olan Odamız, ihtiyaç duyulması halinde, yerel yönetimlere kendi uzmanlık alanından başlamak üzere her konuda katkı vermeyi sosyal ve kamusal bir görev olarak değerlendirecek ve karşılayacaktır.
Göreve başlayan tüm yerel yöneticilere, yukarıda sunduğumuz anlayışla yapacakları hizmetlerde tekrar başarılar diliyoruz.” -Cemil Yıldız-