Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asi Nehri ve Gölbaşı Gölü için kritik adım

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) ile Türkiye Sürdürülebilir İnsani Yardım

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) ile Türkiye Sürdürülebilir İnsani Yardım ve Eğitim Vakfı (TÜRSİYEV) arasında, Asi Nehri ve Kırıkhan Gölbaşı Gölü başta olmak üzere bölgedeki su kaynaklarının değerlendirilmesine yönelik kapsamlı bir iş birliği protokolü imzalandı.
HMKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren ve TÜRSİYEV Yönetim Kurulu Başkanı Aylin Uçkunkaya tarafından Rektörlük Makamı’nda imzalanan protokol, ekolojik rehabilitasyon, çevresel sürdürülebilirlik ve biyolojik çeşitliliğin korunmasının yanı sıra kadınların sosyo-ekonomik güçlenmesi ve eğitim faaliyetlerini de kapsıyor.


İş birliği çerçevesinde çevresel izleme çalışmaları, su ve toprak analizleri, atık yönetimi, su sümbüllerinin değerlendirilmesi, akademik danışmanlık, öğrenci katılımı, laboratuvar desteği ve farkındalık etkinlikleri gerçekleştirilecek.
İmza töreninde HMKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersin Can da Rektör Prof. Dr. Veysel Eren’e eşlik ederken, TÜRSİYEV heyeti de Yönetim Kurulu Başkanı Aylin Uçkunkaya ile birlikte hazır bulundu.
Protokol, Hatay’daki su ekosistemlerinin korunmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.