Asla vazgeçmeyin, asla pes etmeyin…

Girişimcilik temalı konferansta İSTE’li öğrencilere uygulamalı testler ve girişimcilik sunumu yaparak, başarının kazanılmasındaki temel niteliklerin altını çizen Berke Sarpaş’ın mesajı cesaret üzerine oldu… “Yoruldum diyen yorulur… Bitti diyen için bitmiştir… Acıyor diyen için acır… Zor diyen için zordur… Korkuyorum diyen korkar… Düştüm diyen düşmüştür ve yıkıldım diyeni yıkabilir şartlar” diyerek, başarının merkezine ‘asla vazgeçmemeyi’ ve […]

Girişimcilik temalı konferansta İSTE’li öğrencilere uygulamalı testler ve girişimcilik sunumu yaparak, başarının kazanılmasındaki temel niteliklerin altını çizen Berke Sarpaş’ın mesajı cesaret üzerine oldu…

“Yoruldum diyen yorulur… Bitti diyen için bitmiştir… Acıyor diyen için acır… Zor diyen için zordur… Korkuyorum diyen korkar… Düştüm diyen düşmüştür ve yıkıldım diyeni yıkabilir şartlar” diyerek,
başarının merkezine ‘asla vazgeçmemeyi’ ve ‘pes etmemeyi’ koyan Türkiye Girişimcilik Vakfı’nın Mütevelli Heyeti üyesi Berke Sarpaş, ‘Dünyayı Değiştirme Gücü: Girişim Savaşçılığı Perspektifi’ konulu konferansta İSTE’li öğrencilerle bir araya geldi.

-KENDİNİZE İNANIN-
Disiplinlerarası bir Girişimcilik Programı olan “Girişim Savaşçısı”nın kurucusu Berke Sarpaş, “Her işin başında eğitim olduğunu biliyoruz. Anahtar kelimelerimiz olan ‘yetenek’ ve ‘eğitim’ bir araya geldiklerinde, istisnai gelişmeler ortaya doğuruyor. Bu da bir ülkenin bir kurumun kaderini dahi belirleyebiliyor” derken, girişimciliğin başarıya ulaşmasındaki en önemli unsurun ise inanç olduğunu söyledi. “Çünkü inanç, defalarca yenilmiş olmanıza rağmen yola devam etmenizi sağlayacak, sizi başarıya ulaştıracak tek etkendir” diyerek, başarıya giden anahtara dikkat çeken Sarpaş, “Önemli olan, bir kez daha ayağa kalkıp yeniden inancınızın peşinden gidebilmektir. Çünkü başarı, vazgeçtiğiniz yerin bir adım ötesindedir” diye konuştu. Sarpaş, konuşması içinde, ülkemizde ve dünyada zor şartlarda başarıya ulaşmış girişimcilerin başarı hikâyelerinden de örnekler verdi.
-GÜVEN ÖNEMLİ-
Konuşmasında asla vazgeçmeyen, pes etmeyen, dayanıklılığı yüksek profesyonel girişimciler yetiştirmenin en önemli hedef olması gerektiğini belirten Berke Sarpaş, sunumunu, katılımcılar ile etkileşimli olarak yaptığı uygulamalar ile zenginleştirdi. Her işin başının “güven” olduğunu belirten Sarpaş, takım oyunu oynarken oyuncuların diğer arkadaşlarına güvenmesi gerektiğini, aksi takdirde başarılı olmanın mümkün olmadığını ifade etti. Bu yüzden de, herkesin arkadaşına güven vermesi gerektiğini, ancak bunun somut ve güçlü bir şekilde gösterilmesi gerektiğini söyledi.

-9 YAŞINDAYKEN-
Kendi girişimcilik hikâyesine dair kişisel web sayfası üzerinden paylaştıkları ise, Berke Sarpaş adına daha fazla şey söylüyor ve belki de, bugüne eklediklerinin ana kaynağına işaret ediyor:
“9 yaşında atıldım ticarete. Boyum kadar kartondan bir kutuya gazetelerden kuponla topladığım türlü eşyaları, annemle gittiğimiz Çınarcık Halk Pazarı’ndan aldığım malzemeleri ve yakın tanıdıkların getirdiği oyuncakları doldurup satışa giderken incittim ilk kez omuzumu… Kaldırıma serdiğim eski perdemizin üzerine bir bir dizerdim pek de lüzumlu olmayan bu onlarca çeşit ürünümü. Ergenlikteki abim tanımasa da işportacı kardeşini ve müdür babamı rahat bırakmasa da mahallelinin çenesi, bana güzeldi dünya o yıllarda… Yapılan satışlardan toplanan ve metal Çaykur kutusunda biriken parayla oynamak Atariyi ve tadına varmak dondurmanın, hazıra konmaktan çok daha farklı bir güzeldi…”  -Tamer Yazar-

Exit mobile version