Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aspetar’da İlk Türk gururu: Antakyalı Gazi Huri

Türkiye’nin ünlü spor cerrahlarından

Türkiye’nin ünlü spor cerrahlarından Hacettepe Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nda görev yapan Prof. Dr. Gazi Huri, dünyaca ünlü futbolcuların tedavi edildiği Aspetar Spor Yaralanmaları Hastanesinde görevlendirilen ilk Türk hekim oldu.

Antakyalı Prof. Dr. Gazi Huri, Katar’da bulunan ve spor yaralanmaları konusunda dünya çapında tanınan Aspetar Hastanesi’nde görev alarak önemli bir başarıya imza attı. Aspetar, FIFA tarafından Mükemmeliyet Merkezi ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından Araştırma Merkezi olarak kabul edilmekte.

Bu önemli adım, Huri’nin uluslararası alandaki tanınırlığını artırırken, Türk spor hekimliği ve cerrahisinin de dünya sahnesinde yer bulmasına katkı sağlayacak. Huri, spor hekimliği ve cerrahisinin, sporun gençler ve amatör sporcular arasında yaygınlaştığı günümüzde, yaralanmaların önlenmesi ve tedavisinde önemli bir rol oynadığını belirtti.

Huri’nin bu yeni görevi, Hacettepe Üniversitesi ve Türkiye için gurur verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor. – Duygu Ertaş-