Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atatürk, Cumhuriyeti ve CHP’yi size emanet etti

Cumhuriyet Halk Partisi genel

Cumhuriyet Halk Partisi genel Bakanı Özgür Özel, partisinin gençlik kolları başkanlarına hitaben yaptığı konuşmada gençlik kollarının sorumluluğunun büyük olduğunu belirterek “Bu parti sizlere Atatürk’ten emanet. Ben bu partiye güveniyorum, bu partinin en çok da gençlik kollarına güveniyorum” dedi.

Gençlere güvendiğini ve inandığını anlatan Özel “Sizin sorumluluğunuz benden ağır çünkü Atatürk, Cumhuriyet’i CHP Genel Başkanına emanet etmedi arkadaşlar. Atatürk Cumhuriyeti size emanet etti.  Sorumluluğunuzun gereğini yerine getirin, bu Cumhuriyeti kurtarın. Size inanıyor ve güveniyorum” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, Memleketi Manisa’da Gençlik Kolları İl Başkanları Toplantısında konuştu. Konuşmasına Cumhuriyetin önemini anlatarak başlayan  Özel ekonomiden, adalete, Filistin sorunundan eğitime kadar gündemdeki sorunlar yönelik düşüncesini paylaştı. Özel Cumhuriyeti kurtaracak olanların gençler olduğunu ve bu sorumlulukla hareket etmeleri gerektiğini ifade etti. CHP’nin iktidarı yönetmek için hazır olduğunu vurgulayan Özel “Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak tarihi ile barışık, tek adam yönetiminin, denetimsiz bir tek adamın koca bir imparatorluğu önce hasta adam ve sonra işgale uğramış bir ülke yaptığını, ondan bir Kurtuluş Savaşı’nın nasıl örgütlendiğini, önce kurtuluşun, sonra kuruluşun nasıl gerçekleştiğini ve bunun sonucunda Cumhuriyeti en iyi bilenleriz” anımsatması yaptı

81 ilden gençlik kolları başkanlarıyla birlikte olduklarını kaydeden Özel “Gençlik demek umut, heyecan, yeni fikirlere açık olmak, geleceğe dair bir hedef koyabilmek, geleceğe umutla bakabilmek demek. Bugün ülkeyi yönetenler ‘Hedef 2023’ dediler, hedeflerine belki kendilerini iktidarda tutmaya, bizim yaptıklarımız ile yapamadıklarımız ile çok başarmışken Cumhuriyet’in 100’üncü yılında iktidarı yine Cumhuriyet Halk Partisi’ne, yani kurucunun kurduğu partiye almayı çok ufak bir farkla kaybettik. Türkiye önümüzdeki günlerde, ‘Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verip Avrupa Birliği’ne mi girecek yoksa Tayyip Erdoğan’ın hayallerine teslim olup, 4 bin 500 dolar ile Şangay İşbirliği Örgütü’nde mi sürüneceğini halkın karar verecek.

Ülkenin çok önemli bir sorunu var. Bu sorun ne biliyor musunuz? Bütün dünya bu güzel ülke üzerinde hayal kurarken, bu ülkenin gençleri, dünyanın başka ülkelerinde hayal kuruyor. 4 gençten 3 tanesi yurt dışına gitme hayali kuruyor. Türkiye’de gençlerin yüzde 75’i gençlerin deyimiyle ‘bavulları kafada toplamış.’ Fiilen toplaması an meselesi. Buradan sesleniyorum, ey Recep Tayyip Erdoğan. Bu ülkenin beka sorunu, dünyanın bu ülkede hayal kurması değil bu ülkenin gençlerinin sizin yüzünüzden yurt dışında hayal kurmasıdır. Sorun burada. “dedi.

Özgür Özel CHP İl Gençlik Kolları başkanlarına Manisa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezdirdi ve tercümanlık da yaptı, (İlyas Yiğit)