Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atay: Sorumlular hesap verecek…

Oruç: Unutmadık, unutmayacağız… Şırnak’ın

Oruç: Unutmadık, unutmayacağız…

Şırnak’ın Uludere ilçesinin Irak sınırındaki Ortasu Köyü’nde savaş uçaklarının bombardımanında 34 köylünün ölmesinin üzerinden 11 sene geçti.

2011 yılında, sınır kaçakçılığı yapan 34 köylünün hava bombardımanında öldüğü olayın yıldönümünde birer paylaşım yapan, Hatay’ın TBMM’deki iki önemli ve güçlü ismi, HDP’li Tülay Hatimoğulları Oruç ile TİP’li Barış Atay, Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde yaşananların unutulmadığını söyledi.

Oruç, bu konudaki paylaşımında, “Bir katır alıp, kaçağa gidesim var… Biraz çay, biraz tütün, sana fistanlık kumaş, kendime biraz ölüm! Unutmadık, unutmayacağız… Dinmeyen sızı, Roboski!” derken, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı, Hatay Milletvekili Atay ise paylaşımında, 11 yıl önce Roboski’de 19’u çocuk 34 yurttaşımızın ölümüne neden olan acının hafızalardaki acısının yerini koruduğunu söyledi, “Sorumlularının hesap vereceği günlere kadar Roboski için adalet mücadelemiz sürecek” dedi.

-HUKUKİ SÜREÇ!-

Şırnak’ın Uludere İlçesi’nin Irak sınırındaki Ortasu Köyü’nde savaş uçaklarının bombardımanında 34 köylünün ölmesinin ardından başlatılan soruşturmalarda, yerel mahkemeler görevsizlik ve yetkisizlik kararı verince, dosya, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı’na gönderildi. Askeri Savcılık, kamu görevlilerinin hatayla bu eylemi gerçekleştirdikleri gerekçesiyle kavuşturmaya yer olmadığı kararını verdi. Mağdur yakınlarının itirazı üzerine, dosya, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi tarafından incelendi ve reddedildi. Bunun üzerine aileler Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yaptı. Yaşam hakkının ihlali ve kötü muamele yasağının ihlali gerekçesiyle yapılan başvuruyu Anayasa Mahkemesi usulden reddetti. Kararın gerekçesi ise dosyadaki eksiklerin zamanında giderilmemesiydi. Bir avukatın dosyaya sunulması gereken bir belgeyi iki gün geç sunması, davanın reddedilmesine neden oldu. Bu gerekçe, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne yapılan başvurunun da reddedilmesine, hukuki sürecin sona ermesine neden oldu.

Tamer Yazar