Atıklardan Sanat Eseri

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Fuat Tosyalı’nın yaptığı Tosyalı Holding, Hatay ve dünyanın birçok noktasında yaptığı yatırımlarla olduğu kadar, çevre ve atıklar konusundaki hassasiyeti ile de dikkat çekiyor. Bugün, 3 ayrı kıtada 25 üretim tesisiyle dünya demir çelik devleri arasında yer alan Tosyalı Holding’in geçmişi, 1952 yılına, baba Şerif Tosyalı’nın İskenderun’daki 9 metrekarelik dükkânında üç oğluyla birlikte […]

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Fuat Tosyalı’nın yaptığı Tosyalı Holding, Hatay ve dünyanın birçok noktasında yaptığı yatırımlarla olduğu kadar, çevre ve atıklar konusundaki hassasiyeti ile de dikkat çekiyor.

Bugün, 3 ayrı kıtada 25 üretim tesisiyle dünya demir çelik devleri arasında yer alan Tosyalı Holding’in geçmişi, 1952 yılına, baba Şerif Tosyalı’nın İskenderun’daki 9 metrekarelik dükkânında üç oğluyla birlikte el emeği soba-boru ve kazan-kova üretimine dayanıyor. Çocukluk yıllarında babalarından mesleğin inceliklerini öğrenen, çekiç sesleriyle yoğrulan genç ve çalışkan kardeşler; Fuat, Ayhan ve Fatih Tosyalı, babalarından bayrağı devralarak bugünün başarı hikayesine de beraberce imza attılar.
Aynı başarı hikayesinde ‘fark’ yaratan bir başka çalışmaya da imza atan Tosyalı Kardeşler, fabrikalardan çıkan atıkların çevreye verebileceği zararda da dururken, o atıkları birer sanat eserine dönüştürme konusunda da herkese örnek oldular.
Bu konuda kısa bir bilgilendirme yapan Tosyalı Holding’in mesajı şöyle oldu:
“Dünyayı önemsiyoruz. İlhamımızı yaşamdan alıyor, sürdürülebilir bir dünya için doğayla dost üretim gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin en önemli heykeltıraşlarının elinde, grubumuz bünyesindeki tüm atıklar birer sanat eserine dönüşüyor. Çünkü bu dünya bizim, onun geleceği hepimizin.”
-Tamer Yazar-

Exit mobile version