Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ay ışığı sandıkları araç ışıklarına aldanan

Yavru Carettalar… Samandağ Deniz

Yavru Carettalar…

Samandağ Deniz sahilindeki yavru CARETTA’lar, yuvalarından denize gitmek için AYIŞIĞI sandıkları ARAÇ IŞIKLARI’na aldanınca, araya DOĞASEVERLER girdi! Önce trafik durduruldu, ardından da CARETTA yavruların sahil yolunu bulması sağlanıp denize ulaştırıldı.

İlimiz Samandağ sahillerinin, Caretta Caretta türü deniz kaplumbağalarının önemli yuvalama merkezlerinden biri olduğu bilinir. Samandağ deniz sahilinde, geçtiğimiz hafta içinde, yavru Caretta Caretta’ların denize gidiş öyküsüne tanık olundu. Bilindiği gibi, Caretta Caretta’lar, sabaha doğru, ay ışığı ile birlikte, sahilde kum üzerinden ilerleyerek denize ulaşır. Caretta Caretta türü yavru deniz kaplumbağalarının yol güzergahına çıkışı, ay ışığı ile başlar ama… Samandağ’da bu kez farklı oldu! Gece yarısından sonra da durmayan araç trafiğinde, araçların ışıklarını ay ışığı sanarak aldanan Caretta Caretta türü yavru deniz kaplumbağaları, tehlikeli bir şekilde araç trafiğinin olduğu yola çıktı. Çevredeki doğaseverler gelişmeye tanık olunca, trafikteki araçları durduruldu, kimi araçlar dakikalarca beklemek zorunda kaldı. Ancak bu şekilde yavru deniz kaplumbağalarının denizle buluşmaları sağlanabildi. Samandağ denizi sahilindeki Caretta Caretta türü yavru deniz kaplumbağala-rının denizle buluşmasının mimarlarından biri de Antakyalı Dr. Serdal Kanuncu oldu. Dr. Kanuncu, mesleğindeki başarısı yanı sıra merhameti, hayırseverliği, yardımseverliği ile bilinen bir insan. Hafta sonunda ise bu kez doğasever yüzünü gösterdi.

-KALICI BİR ÇÖZÜM BULUNMALI!-
Bundan sonrasını kendisinden dinleyelim:
“Samandağ denizinde, gece yarısından sonra, Samandağ sahilinde, yuvalarından denize gitmek yerine aksi yöne giden ve ezilme tehlikesi geçiren Caretta Caretta’ları kurtarıp denizle buluşturma operasyonuna gönüllü olarak katıldık. Trafikte neredeyse her araç durup, duyarlılık gösterdi. Her yıl yaşanan bu sorun için kalıcı bir çözüm bulunmalı. Ay ışığı yerine elektrik ışığına giden zavallı carettalar, seviliyorsunuz.” -Cemil Yıldız-