Aydın Duyarsızlığı

Her kötülüğe, daha doğrusu kötülüğe alışılır mı? Ne ki akışılıyor. Duyarsızlaşılıyor. Özellikle aydınlar olaylara, değişimlere her zaman aynı bilme isteğiyle, anlama, katılma çabasıyla bakabilmeliler. Direniş, direnç, insan hakları, eğitim, kültür…diyoruz değil mi? Devinimin parçası olunmazsa sözün ne anlamı var? Sergileri kaç kişi geziyor? Kaç kişi kitap sırasında? Dinleti için bir sözüm yok… İlerici sendikalar, dernekler, […]

Her kötülüğe, daha doğrusu kötülüğe alışılır mı? Ne ki akışılıyor. Duyarsızlaşılıyor. Özellikle aydınlar olaylara, değişimlere her zaman aynı bilme isteğiyle, anlama, katılma çabasıyla bakabilmeliler.

Direniş, direnç, insan hakları, eğitim, kültür…diyoruz değil mi? Devinimin parçası olunmazsa sözün ne anlamı var? Sergileri kaç kişi geziyor? Kaç kişi kitap sırasında? Dinleti için bir sözüm yok…

İlerici sendikalar, dernekler, demokratik kitle örgütleri…en azından varsayım olarak toplumun soluk alma yerleridir.

Bir örnek vermek isterim: Ankara’da, Yönetim Kurulunda görev yapmaktan onur duyduğum İsmail Hakkı Tonguç Belgeliği Vakfımızın çalışmaları arasında, İsmail Hakkı Tonguç Eğitim Uygulama Ödülü de var. Köy enstitüleri ve Tonguç Babanın eğitm anlayışına uygun uygulamalar arasından seçilen ödüllendrilmektedir. Başvurular değerlendirilmekte, Vakfın araştırdığı uygulamalar incelenmektedir. 17 Nisan sularında ödül sunulmaktadır.

İletişim bilgilerimizin yer aldığı dayanışma, destek çağrı yazılarımıza duyarlılık, ilgi görememek kaygı nedenidir, üzücüdür. Günümüzün iletişim olanakları, geçmişle kıyaslanmayacak denli geniştir. Bilmem bu geçeğin ayrıntısına inmeye gerek var mı?

İsmail Hakkı Tonguç köy enstitülerinin birkaç kurucusundandır. Diğer yurtsever, Düşünür Hasan Âli Yücel ‘dir. Ve tabii özverili öğretmenler, bağımsızlık savaşçıları. Tonguç Babanın usunuza gelebilecek tüm belgelerini su geçirmez çelik dolaplarla oluşturulan koşullarda koruyoruz. Belgeleri yıllar önce Türk Eğitim Derneği Üniversitesi kitaplığı üzerinden dijital erişime açtık. Belgeliğimiz merkezine ulaşan araştırmacılara destek vermekteyiz. Konuşmalar, çalıştaylar, hareketli görseller -video- düzenlemekte, kitaplar yayımlamaktayız.

Belgeliğimiz eğitimcilerimizin, öğretmenlerimizin mutlak tanımaları gereken bilimsel bir kuruluştur.

 

TEL:
0-312-476 05 49
0-533 643 57 46

E-İLETİ:
ihtbvakfi@gmail.com

Site: tongucvakfi.org.tr

Exit mobile version