Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bahçeli 50+1’den taviz vermiyor!

MHP Genel Başkanı Devlet

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den Erdoğan’a 50+1 açıklaması geldi. Bahçeli Partisi’nin TBMM grubunda yaptığı konuşmada sistemin aksayan yönlerinin olabileceğini ancak ittifakın bozulmasına geçit vermeyeceklerini söyledi.

Bahçeli’nin konuşması özetle şöyle:

Cumhurbaşkanlığı kullanılmış kağıt gibi buruşturulup atılacak bir sistem değildir. Lağvolunan kurum veya sistemin tekrar ihdası makul değildir. İster iyileştirilsin ister güçlendirilsin. Parlamenter sistem yeniden ihdas edilmesi devlet sistemini krize sokardı. Bu ise 15 temmuz darbe teşbbüsü kadar vahim bir olaya neden olabilirdi.

Almanya ziyaretinden dönerken Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili açıklamalarda bulunmuş ve şöyle demişti. Sayın Cumhurbaşkanımızın tespit ve değerlendirmeleri  siyasetimizin kurulan ittifaklarına bakılınca tutarlıdır. Bizim açıklamalarımız da bellidir ve değişme göstermemiştir. Cumhurbaşkanımızın 50+1 konuşması çarpıtıldı!

Bazılarının Erdoğan’ın Bahçeli’yi “Sırtından atacak mı” yazıları fitnedir.  Siyasi hayatımız boyunca hiç kimsenin sırtına binmedik! Hiç kimseyi de sırtımıza bindirmedik. Onun bunun sırtından geçinen keneler bizi anlayamaz. Yük aldık yük almadık. Kabineye bakan vermedik. MHP Tufeyli değildir. Cumhurbaşkanımız ile ilişkilerimiz hasbidir. Bu ittifak 15 temmuz işgaline karşı meydanlarda kurulmuştur.

Cumhurbaşkanımızın kiminle görüşmesine izin verdik. Hatta aramızdan ayrılan biriyle aynı kareye girmesine bile içimiz acıyarak izin verdik. Kuş beyinlerinizle Cumhuru çatlatmaya kabiliyetiniz yetmez.

ayrıntılar geliyor…