Bahçeşehir’de Hibrit Eğitimi

Bahçeşehir İlkokul ve Okul Öncesi Genel Müdürü Hale Güneş’e göre hibrit eğitim ile 1.Sınıflar okuma yazmada başarı % 98… Pandemi dönemini çoğunlukla uzaktan eğitimle geçiren 1. sınıf öğrencilerinin, bu dönemi tamamen yüz yüze eğitimle geçiren öğrencilere göre daha zor okuma-yazma öğrenmesine yönelik kaygılar gündemdeydi. 2020-21 Eğitim-Öğretim yılında ilkokul 1’inci sınıfta olan 4500 Bahçeşehir Koleji öğrencisi […]

Bahçeşehir İlkokul ve Okul Öncesi Genel Müdürü Hale Güneş’e göre hibrit eğitim ile 1.Sınıflar okuma yazmada başarı % 98…

Pandemi dönemini çoğunlukla uzaktan eğitimle geçiren 1. sınıf öğrencilerinin, bu dönemi tamamen yüz yüze eğitimle geçiren öğrencilere göre daha zor okuma-yazma öğrenmesine yönelik kaygılar gündemdeydi. 2020-21 Eğitim-Öğretim yılında ilkokul 1’inci sınıfta olan 4500 Bahçeşehir Koleji öğrencisi baz alınarak hazırlanan rapora göre; okuma, temel okuma, yazma becerilerinde %98, üst düzey düşünme becerilerinde %90 başarı gösterildi.
Bahçeşehir Koleji, pandemi ile geçen iki yıllık süreçte, öğrencilerin okuma, yazma ve üst düzey düşünme becerilerinin gelişim düzeyini kamuoyu ile paylaştı. Buna göre, Bahçeşehir Koleji’nin; anlayarak okuma, okuduğunu yorumlayabilme ve anlayarak yazma becerilerini de kapsayan kriterlerle yaptığı değerlendirmede, pandemi döneminde kullanılan dijital eğitim platformlarının da başarıda etkisinin yüksek olduğu belirtildi.
Rapora göre, okuma-yazma öğreniminde uygulanan bütünsel yaklaşım, zaman ve mekândan bağımsız olarak başarıyı getiriyor. Pandemi döneminde okuma-yazma öğretiminde başarının, yüz yüze eğitimle elde edilen başarıdan farklı olmadığını açıklayan Bahçeşehir Koleji, uyguladığı Bahçeşehir Koleji Temel Eğitim Programı ile beraber, en temel dört dil becerisi olan “dinleme-anlama, okuma, konuşma ve yazmada” tam başarıyı yakaladığını kaydetti.
Bahçeşehir Koleji Okul Öncesi ve İlkokul Genel Müdür Yardımcısı Hale Güneş, anaokulundan itibaren tüm kademelerde uygulanan, kişiye özgü öğretim modeli ve yapay zekâ tabanlı dijital eğitim platformu “Metodbox” ile öğrencilerin okuma yazma öğrenimleriyle, analitik düşünme ve kavrama becerilerinin de üst düzeyde geliştirildiğini açıkladı.
İlkokul Genel Müdür Yardımcısı Hale Güneş, uyguladıkları Temel Eğitim Programı’yla (BTEP), dört temel dil becerisini akademik kriterler çerçevesinde değerlendirdiklerini belirtti. Güneş, “Bu değerlendirme sonuçlarıyla geliştirilen akademik program ise öğrencilerin, anaokulu ve ilkokul döneminde üst düzey düşünme becerilerini geliştiriyor, ortaokul ve lise kademelerinde uygulanan diğer programlarla ise iletişim ve problem çözme becerileri üstün seviyeye getiriliyor” diye konuştu.
“YENİ NESİLLER İÇİN EĞİTİMDE YENİ BAKIŞ AÇILARI GEREKLİ”
Her alanda okuryazarlık için esas temelin, üst düzey düşünme becerileri olduğunu söyleyen Genel Müdür Yardımcısı Hale Güneş, analitik düşüncenin her dönemde önemli olduğunu, ancak dijital dünyaya doğan yeni nesiller için eğitimde yeni bakış açıları gerektiğinin altını çizdi.
Güneş, Bahçeşehir Koleji’nde bu alandaki çalışmaları şu sözlerle özetledi:
“Bahçeşehir Koleji’nde uyguladığımız Temel Eğitim Programı’yla, öğrencilerimizin uygulama, analiz, değerlendirme ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştiriyoruz. Böylece öğrencilerimiz, karşılaştıkları problemleri farklı bakış açılarıyla analiz etme ve özgün çözümler bulabilme becerilerini özümsüyorlar. Pandemi dönemini çoğunlukla uzaktan eğitimle geçiren öğrencilerimiz, uygulanan kapsamlı temel eğitim programıyla, okuma ve yazmayı erkenden öğrenmekle kalmadılar; temel dil becerilerini ve üst düzey düşünme becerilerini de eksiksiz olarak kazandılar.”

Exit mobile version