Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Bak: Hatay Stadı Yeni Sezona Yetişecek

Gençlik ve Spor Bakanı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay Stadı’nın yeni sezona yetiştirilmesi hedefiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Hatay’daki temasları çerçevesinde Vali Mustafa Masatlı ile görüştü ve Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen koordinasyon toplantısına katıldı. Ardından, depremlerden dolayı yıkım çalışmaları süren ve yerine spor kompleksi yapılması planlanan Hatay Eğitim Araştırma Hastanesine ait alanda incelemelerde bulundu.
Bak, Hatay Stadı’ndaki durumu değerlendirmek üzere de bir inceleme gerçekleştirdi. Gazetecilere yaptığı açıklamada, “Hatay Stadı’nın durumunu özellikle herkes merak ediyor. Deprem sonrası büyük yapıların durumu çok önemli, iyi etüt edilmesi gerekiyor,” dedi. Zemin etütlerinin büyük yapılar için kritik olduğunu vurgulayan Bak, “Jeolojik etütleri uzmanlara yaptırdık ve en kısa sürede ihalesini yapıp, stadı yeni sezona yetiştireceğiz,” ifadelerini kullandı.


Bakan Bak, Hatayspor’un yeni sezonda evinde oynaması talebine de değinerek, “Talepler doğrultusunda hazırlıklarımız tamam, bütçesiyle ve her şeyiyle hazır. Yakın zamanda, çok kısa bir sürede ihalesini yapıp, uzman bir firmayla çalışarak stadı tamamlayacağız,” dedi. Ayrıca, büyük yapıların hassasiyeti konusunda uzmanların önerilerini dikkate aldıklarını belirtti.
Hatay’daki ziyaretinin ardından, Antakya ilçesindeki Türk Kızılay Güzelburç Konteyner Kenti’ni ziyaret eden Bak, burada resim, müzik ve spor eğitimi alan öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere tablo hediye edildi ve Bak, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ile masa tenisi oynadı. Ayrıca, halı sahada penaltı atışı yaptı. – Yusuf Cemil Karaçay-