Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Göktaş: ”Devletin kadına şiddete toleransı yok”

  Aile ve Sosyal

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadına yönelik şiddetle mücadelede devletin tüm birimlerinin sıfır tolerans ilkesiyle siyaset üstü bir duruş sergilediğini açıkladı. Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde düzenlenen “Kültür, Sanat ve Medyanın Dönüştürücü Gücüyle Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi” toplantısında konuştu.

Medyanın Etkisi Vurgulandı

Bakan Göktaş, medyanın insanların duygu ve düşüncelerini etkilediğini, toplumun tutum ve davranışlarını yönlendirdiğini belirtti. Medyanın, toplumda değişim ve dönüşüm yaratma gücüne sahip olduğunu belirten Göktaş, “Bu potansiyelin nasıl yönetileceği bugünkü toplantının en önemli gündem maddesi” dedi.

Göktaş, kadına yönelik şiddetle mücadelede medyanın üstlendiği rolün kritik olduğunu vurgulayarak, medyanın kadına şiddet haberlerini sansasyonel bir üslupla değil, toplumsal farkındalık yaratacak bir şekilde işlemesi gerektiğini belirtti.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Sıfır Tolerans

Bakan Göktaş, kadına yönelik şiddetle mücadelede devletin sıfır tolerans politikası izlediğini ve bu konuda siyaset üstü bir duruş sergilediklerini söyledi. Ayrıca, kadın bedeninin medya tarafından metalaştırılmasının ve kadınların basmakalıp rollerle temsil edilmesinin kadına yönelik ayrımcılığı pekiştirdiğine dikkat çekti.

Medyanın kadına yönelik şiddeti normalleştiren içeriklerden kaçınması gerektiğini belirten Göktaş, “Şiddet haberleri, sansasyonel bir üslupla değil, toplumsal farkındalık uyandıracak bir yaklaşımla ele alınmalı” dedi.

Toplumsal Seferberlik Çağrısı

Toplumsal bir seferberlik ruhuyla kadına yönelik şiddetle mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Göktaş, kadınların ve çocukların toplumsal hayatta daha güçlü bir yer edinmeleri için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Bakan Göktaş, “Hep birlikte, kadınların ve çocuklarımızın şiddete maruz kalmadan yaşamlarını sürdürebilmeleri için azimle mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.