Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Cemil Yıldız

BAKAN ÖZHASEKİ’NİN ”NEREDE?” DİYE SORDUĞU HATSU ve KURUMU İFLASA SÜRÜKLEYENLER..

Çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanı Mehmet Özhaseki önceki günkü Hatay ziyareti Antakya’daki konuşmasında HATSU’ya, Büyükşehir belediyesine yüklendi. Bakan ÖZHASEKİ konuşmasının bir bölümünde şöyle dedi:
“İki eliniz, kanadınız beraber olduğunda iş yapılıyor. Biz bir taraftan Reyhanlı’da su işleriyle uğraşıyoruz, 16 yerde İller Bankamız uğraşıyor. Bunların tamamı aslında HATSU’nun işi. HATSU, yerel yöneticiler ortada yok. Bu kadar güzel faaliyetler oluyor ama ne yazık ki üzülerek söylüyorum bir yerel yönetici bile yok. Keşke beraber olabilseydik, çünkü birlikten rahmet, iyilik doğar ama birlik olunmazsa, siz iş yaparken birileri arkanızdan konuşur devam ederse, işinize mani olmaya çalışırsa oradan da çok hayırlı bir sonuç çıkmaz. Bu vesileyle sizlerin de 31 Mart’ta en doğru tercihle, Mehmet Öntürk kardeşimizin liderliğinde, ilçelerimizde bizimle kol kola girecek arkadaşlarımıza destek vererek elimizi, kolumuzu güçlendirip daha şevkli vaziyette iş yapmamızı sağlayacağınızı düşünüyorum.”
Bakan Mehmet Özhaseki, bazı gerçekleri bilemediği, ona anlatılmadığı için HATSU’yu hizmet etmemekle suçluyor olabilir…
Hatay Büyükşehir belediye meclisinin toplantılarını 5 yıl boyunca izleyen biri olarak gördüklerimi anlatmazsam vicdanım rahat etmez..
“Hatay BŞB meclisinde AKP ve MHP’li üyeler 5 yıl boyunca HATSU’nun çalışmaması ,hizmet etmemesi için ne gerekiyorsa yaptılar..
Kadro lazım oldu vermediler, Para lazım oldu yardımcı olmadılar, Kredi çekilmesi gerekti onay vermediler, Dış kredi, fon bulundu, izin vermediler, Hizmet yapılması için gerekli paranın bankalardan borçlanılması girişimlerini engellediler.
Özetle; AKP ve MHP Grubu HATSU’ya iş yaptırmama adına her türlü olumsuzluğu sergiledi.. HATSU’nun yaşayabilmesi için tek gelir kalemi SU ÜCRETİ iken, meclis çoğunluğuna dayanan AKP ve MHP’li üyeler su fiyatının günün rayicine göre düzenlenmesi ile ilgili Başkanlığın getirdiği bütün teklifleri red ettiler, yetmedi zarar edilen, maliyeti karşılamayan su fiyatına piyasadaki astronomik zamlar karşısında düzenleme yapılması gerekirken ,halka şirin görünme adına inanılmaz şekilde indirim yaparak HATSU’yu hizmet edemez hale getirdiler..
O dönemde, Mecliste Su’da indirimi hararetle savunanlara CHP’li üyelerin yaklaşımı :”İndirim kahramanlığı yapmak istiyorsanız, HATSU’da giderleri kabartan enerji, akaryakıta yapılan zamları durdurun da görelim sizi..” şeklinde oldu. AKP-MHP cephesinde bu yaklaşıma ÇIT yok..
HATSU Genel müdürü İkbal Polat,. Büyükşehir meclisinde defalarca söz aldı. AKP-MHP’li üyelerin yüzlerine ,gözlerine bakarak::”İflas ediyoruz, Bu gidişle hizmet edemeyiz, yatırımlar başlayamaz başlayan yatırımlar da bitemez. Ne olursunuz borçlanmamız için bize onay verin, dış kredi için onay verin” diye adeta yalvardı, ama bütün bunlar para etmedi ve Büyükşehir meclisindeki AKP-MHP çoğunluğu kredi ve borçlanma tekliflerine reddetti, SU’ya zam yapmadığı gibi, fiyatını da düşürdü ve HATSU’yu iflasa sürükleyip iş yapamaz hale getirdi.. Şimdi de sayın bakan Özhaseki, “HATSU Nerede?” diye soruyor
Ben söyleyim; HATSU ekipleri hizmet için parasızlıktan kıvranırken, AKP ve MHP’li meclis üyeleri hizmetlere takoz koymakla meşgul idi. Bütün bunların başkan Lütfü Savaş’a inat uğruna yapıldığını da herkes biliyor
Ben gazetecilik görevim sırasında Hatay büyükşehir belediye başkanı Lütfü Savaş ile HATSU’nun eksik yada yanlışlarında en ağır eleştirel yazıları yazan biri olarak vicdani rahatlık içinde bu gerçeği de okurlarımızın dikkatine sunmak istedim. .Ben bunları hatırlatmasam vicdanım rahat etmezdi..
Bakan ÖZHASEKİ konuşurken onu dinleyen Hatay BŞB Meclisinin AKP’li ve MHP’li üyeleri acaba geriye dönerek HATSU’yu çalıştırmadıkları, hizmet yolculuğuna takoz koydukları, iflasına seyirci kaldıkları için vicdan azabı çekmiyorlar mı?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER