Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Pakdemirli Hatay’da

Tarım ve Orman Bakanı

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ve Bakanlığa bağlı tüm Genel Müdürler hafta sonunda Hatay’daydı. Bakan Pakdemirli, Türkiye’nin hayvancılıkla ilgili sorunlarının çözümü için 3 yıl gerektiğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli, Cuma günü saat 15.00 sıralarında Hatay Havalimanı’na indi ve doğruca Hatay Valiliği’ne gitti. Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Pakdemirli ve beraberindekiler, ardından Valilik makamına geçti.
Bakan Pakdemirli’nin Valilik ziyaretinde; Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Sabahat Özgürsoy Çelik, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu ve Nursal Çakıroğlu, İl Jandarma Komutanı Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, AK Parti İl Başkanı İbrahim Güler ve İlçe Belediye Başkanları da hazır bulundu.
Hatay Valisi Erdal Ata, yaptığı değerlendirmede, Bakan Pakemirli’ye “Hoş geldiniz” dedikten sonra, Hatay’ın tarım potansiyeli yüksek bir il olduğunu hatırattı ve şu değerlendirmede bulundu:
“Hatay’ın sulanabilir arazilerinde bir sezonda üç ürün almak mümkün. Bakanlığınızın destekleri ile Reyhanlı Barajı bitirildiğinde bu potansiyel daha da artacaktır. İlimizde en büyük yatırımı olan Bakanımız olarak sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.”
-HATAY ÖNEMLİ-
Bakan Bekir Pakdemirli ise yaptığı açıklamada, “Hatay benim için çok önemli. En başta gastronomi şehri olması yönünden önemli, çok kültürlülüğün merkezi olması açısından çok önemli ve güzel bir şehir. Uçakta gelirken baktım… Hatay çok değişmiş. Tarım ve Orman Bakanlığımız birleştirildi ve bu konu ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Hatay ilimiz bizim için önemli bir tarım alanı. Bu bizim de başarımız olacaktır. Sulama ile ilgili konularda da müjdeler vermek istiyoruz. Buradaki çalışmalarımızı hızlandırıyoruz” dedi.
Bakan Pakdemirli ve beraberindeki heyet, daha sonra Zeytin hasadı için Antakya-Karlısu Mahallesi’ne gitti, burada bulunan bir zeytinliğe geçti. Temsili olarak zeytin hasadı da yapan Bakan Pakdemirli, çiftçilere bereketli bir sezon diledi, verilecek desteklerle de tarım sektörünü güçlendireceklerini ifade etti.
-3 YIL GEREK-
3. Mobilya Fuarı’nı da ziyaret eden Bakan Pakdemirli, ilimizde üretilen mobilya çeşitlerini yakından inceleyerek imalatçılardan bilgiler aldı. Bakan Pakdemirli, daha sonra ‘Hatay Tarım Sektörü ile Buluşma’ toplantısını STK ve Muhtarlarla gerçekleştirmek üzere Ottoman Palace Otel’e geçti. Bakan Dr. Bekir Pakdemirli, yaptığı konuşmasında, hayvancılıkla ilgili problemlerin çözümü için en az üç yıl gerektiğini kaydederek şu bilgileri verdi:
“Problemlerimizi planlı ve programlı olarak çözeriz diye düşünüyorum. Son 16 yılda tarım ve hayvancılık alanında 2.2 milyar TL hibe desteği verdik. Genç Çiftçi Projesi kapsamında toplam 700 projeye toplam 21 milyon TL verdik. 13 bin dekar mera alanında dere ıslah çalışmasını tamamladık. Hatay ilimize HİPART kapsamında 21 Milyon TL hibe ödedik. Hatay ilimizin son 16 yılda büyük baş hayvan sayısı %94’lük artışla 150.00 baş olmuş, küçükbaş hayvan sayısı %175 artışla da 400.000 baş olmuş, süt üretimi ise %82’lik artışla 180.000 tona çıkmıştır.
Tarımda mutlaka teknolojiyi kullanmamız lazım. Dünyada 2030 yılında iki değerli şirket kurulacak. Birincisi, en değerli şirket olan ‘eğitim şirketi’. Uzaktan teknolojiyi ve interneti kullanarak eğitim verecek. İkinci en değerli şirket ‘tarım şirketi’ olacak.2050’li yıllarda hem nüfus artıyor hem gıda ihtiyacımız artıyor. Tarım, tüm dünyada en önemli alanlardan biri oluyor. Bu konuda farkındalığımızı en üst düzeyde tutmalıyız.
Dünyada çok önemli bir ev ödevimiz var. Bir yandan köyden kente göçle mücadele ederken, biryandan da gıda üretimimizi artırmamız gerekiyor. İleride dünyayı doyuran ülkeler dünyanın lideri olacaklar. 21 yüzyılda bizim tarımla ilgili önemli bir şansımız var. Biz, Avrupa’da tarımsal üretim yapan ülkeler arasında bir numaradayız, ama daha iyiye gitmemiz gerekir. Bizim sizlerden daha çok bilgi alıp, tarım için daha iyi politikalar geliştirmemiz gerekir. Bugün 60 Milyar Dolar olan hasılamız ileride üçlü rakamlara yükselebilir.” -Cemil Yıldız-