Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Tekin, atamalar için Danıştay’ı bekliyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili takvimin belirlendiğini ancak Danıştay’dan çıkacak kararı beklediklerini açıkladı. Tekin, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, seçim döneminde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın mülakatların kaldırılacağı vaadini verdiğini ancak seçim sonrası yönetmelik değişikliğine gidildiğini hatırlattı. Değişiklikle atamaların yüzde 50 mülakat ve yüzde 50 KPSS puanı ile yapılması kararlaştırılmıştı.

Tekin, bu yönetmelik değişikliğinin sendikalar ve siyasi partiler tarafından Danıştay’a taşındığını belirtti. 20 bin öğretmen ataması için Danıştay’dan çıkacak kararı beklediklerini ifade eden Tekin, şu açıklamaları yaptı:

“Yönetmeliğin mevcut hali, yani yaptığımız değişiklikle yüzde 50 yüzde 50 mi hesap edeceğiz? Yoksa iptal edilirse yeni bir kaos mu ortaya çıkacak? Eğer bu davalar olmasaydı, mülakatların bittiği geçtiğimiz hafta itibarıyla atama takvimimizi ilan etmiş olacaktık.”

Tekin, Danıştay’ın adli tatilinin 1 Eylül’de sona ereceğini ve ardından konuyu gündemine alacağını düşündüğünü ifade etti. Bakan, mülakat sürecinin elektronik ortamda kayıt altına alındığını ve sürecin sağlıklı bir şekilde yürütüldüğünü vurguladı.

“Ben kendi adıma 9 Eylül tarihine yetiştirmek için bütün takvimi yürüttüm. Karar çıktıktan sonra takvimimizi başlatacağız” diyen Tekin, iki duruma da hazırlıklı olduklarını belirtti.

Okul Kayıt Paraları Hakkında Açıklama

Devlet okullarında kayıt parası talep edildiği iddialarına da değinen Tekin, “Önce bu konuda net bir bilgi edinmemiz gerekiyor. Okul müdürlerimizi ve yöneticilerimizi zan altında bırakmak istemiyorum. Eğer yanlış uygulama yapan bir personel varsa, şikayetleri bize iletsinler ve gereğini yapalım” dedi. – Mehmet Durmaz-