Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Uraloğlu vergisiz cep telefonu almanın detaylarını açıkladı

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, üniversitelerde okuyan öğrencilere vergisiz cep telefonu alma olanağının sağlanacağını duyurdu. Uraloğlu’nun aktardığına göre, Türkiye’de üretilen telefon modelleri kapsama içinde olup, bir üst limit belirlenecek ve yüksek okul ile açıköğretimde okuyan tüm öğrenciler bu fırsattan yararlanabilecek.

Bakan Uraloğlu, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada, vergisiz cep telefonu hakkında şu detayları paylaştı: “ÖTV ve KDV’siz cep telefonundan, üniversite bölümlerinin tamamının gelir durumlarından yararlanabilecek. Ayrıca, üniversite dışında yüksek okul ve açık öğretimde okuyanlar da dahil olmak üzere toplam 7 milyon öğrenci Bu avantajdan faydalanabilecek. Vergisiz telefon seçeneklerinin tüm modelleri kapsanmayacak, sadece Türkiye’de üretilen telefonlar kapsanacak ve bu telefonlar için bir üst sınır belirlenecek.”

Uraloğlu ayrıca ücretsiz olarak sunulan 10 GB internet hakkında da bilgi vererek, “3 operatörden teklif aldık ve bu kamunun yıllık maliyeti birkaç milyar TL değiştirecek. Kişinin hattıyla cep telefonunun belli bir süre uyumlu olması gerekecek, yani en az 2 yıl boyunca başkası tarafından kullanılamayacak veya satılamayacak.BTK aracılığıyla bu saklamanın muhafazası sağlanırz” şeklinde belirtti.

İŞTE VERGİSİZ TELEFON MARKA VE MODELLERİ

Xiaomi: Redmi 9C, Redmi 9T, Redmi Note 10S, Redmi 10 2022

OPPO: A15, Reno 5 Lite,

Vivo: Y11s, Y21s, Y53s

Samsung: Galaxy A01, Galaxy A21s, Galaxy A30, Galaxy A52, Galaxy,

TCL: 20 SE, 20 E, L7,

Realme: C21, C21Y, C25 Omix: X300, X500,

Tecno Mobile: Camon 16,

GM 23, Phoenix 5G, 24 Pro

Casper: VIA X30 Plus, VIA M30 Plus

Reeder: S19 Max Pro S

OMIX: X5