Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Yumaklı: 54 Bin 776 Denetim Yapıldı, 245 İdari Yaptırım Uygulandı

Türkiye Tarım ve Orman

Türkiye Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda güvenliği ve halk sağlığının korunması amacıyla 3 haftalık süre boyunca gerçekleştirilen denetimlerin sonuçlarını açıkladı. Bakan Yumaklı, bu süre zarfında 54 bin 776 denetim yapıldığını ve 245 idari yaptırımın uygulandığını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı yazılı açıklamada vatandaşlara güvenilir gıda temini sağlama amacıyla tarladan sofraya kadar her aşamada titizlikle çalıştıklarını vurguladı.

Bu çerçevede, rutin denetimlerin yanı sıra farkındalığı artırmak amacıyla 81 ilde gıda denetimlerini yoğunlaştırmaya yönelik talimatlar verildiğini belirten Bakan Yumaklı, 21 Ağustos-8 Eylül 2023 tarihleri arasında Türkiye genelinde lokanta, restoran, kafe ve otel gibi toplu gıda tüketimi yapılan iş yerlerinin denetlendiğini açıkladı.

Bu denetimlerin sonuçlarına göre, 7 binin üzerinde Bakanlık kontrol görevlisinin teknik, hijyenik ve muhafaza koşullarına uygunluk denetimleri gerçekleştirdiğini ifade eden Bakan Yumaklı, toplamda 54 bin 776 denetim yapıldığını ve bu denetimler sonucunda 245 adet idari yaptırımın uygulandığını bildirdi.

Bakan Yumaklı, halk sağlığının korunması açısından kasaplar, şarküteriler, bakkal, market, büfe gibi gıda satış yerlerinin üretim ve satış için gereken şartları taşımasının önemine dikkat çekti. Bu iş yerlerine yönelik olarak 13 Eylül’den itibaren 29 Eylül’e kadar sürecek eş zamanlı denetimlerin gerçekleştirileceğini belirterek, özellikle muhafaza ve hijyen koşulları açısından önem arz eden gıdaların satışının yapıldığı işletmelerin kayıt altına alınıp alınmadığını, izlenebilirlik şartlarını sağlayıp sağlamadığını ve asgari teknik, hijyenik ve muhafaza koşullarına uyulup uyulmadığını denetleneceğini kaydetti.

Bakan Yumaklı, bu denetimlerin halk sağlığını korumak ve güvenilir gıda temini sağlamak amacıyla büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, gıda sektöründe kalite ve güvenilirliğin sürdürülebilir bir şekilde sağlanması için çalışmaların devam edeceğini ifade etti. – Adil Yeşildağ-