Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Yumaklı, Hatay’da narenciye hasadını başlattı

Tarım ve Orman Bakanı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde narenciye hasadının sezon açılışını yaptı. Bakan Yumaklı, bu yıl rekoltede bir miktar düşüş beklediklerini ancak tarımsal sanayiye yönelik yatırımların artırılacağını ifade etti.

Yumaklı, portakal, mandalina, greyfurt ve limon gibi narenciye ürünlerinin önemli bir yer tuttuğunu belirterek, geçtiğimiz yıl yaklaşık 8 milyon ton narenciye hasadı gerçekleştiğini, bu yıl ise mevsim şartlarından dolayı bir miktar düşüş yaşanmasını beklediklerini dile getirdi. Ayrıca, ürünlerin ihracat açısından büyük öneme sahip olduğuna vurgu yapan Bakan Yumaklı, narenciye ürünlerinin pazarlara ulaşmasını sağlayacak çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bakan Yumaklı, tarımsal sanayiye yönelik yatırımların da artacağını belirterek, özellikle tarıma dayalı organize sanayi bölgelerinin kurulması için çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. Yumaklı, sezonun tüm üreticilere, Hatay halkına ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlamasını diledi.

Bakan Yumaklı, Dörtyol AK Parti İlçe Teşkilatı’nın yeni merkezinin açılışına katıldıktan sonra çeşitli temaslarda bulunmak üzere Hatay’da kalmaya devam etti.