Balmumu Heykeller Gerçek Gibi

Şehir Müzesi’ndeki, balmumundan yapılma heykellerle destekli eserler, ilimizi; tarihi, doğası, yemek ve yaşam kültürü olarak çok iyi anlatıyor. Antakya Arkeoloji Müzesi eski yeri, köprübaşındaki eski müze yeri, Şehir Müzesi’ne dönüştürüldü. Arkeoloji Müzesi eski yeri önce Etnografya Müzesi olarak düşünüldü, ancak daha sonra bu fikirden vazgeçildi ve Hatay Şehir Müzesi’ne dönüştürüldü. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile […]

Şehir Müzesi’ndeki, balmumundan yapılma heykellerle destekli eserler, ilimizi; tarihi, doğası, yemek ve yaşam kültürü olarak çok iyi anlatıyor.

Antakya Arkeoloji Müzesi eski yeri, köprübaşındaki eski müze yeri, Şehir Müzesi’ne dönüştürüldü. Arkeoloji Müzesi eski yeri önce Etnografya Müzesi olarak düşünüldü, ancak daha sonra bu fikirden vazgeçildi ve Hatay Şehir Müzesi’ne dönüştürüldü.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Hatay Valiliği’nin işbirliği, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın teşviki, desteği ve tanıtım atağıyla, Hatay Şehir Müzesi, kentin gözbebeği, tanıtım vitrini olma yolunda. İçinde neler mi var?
İçeride, görenleri kendisine hayran bırakan balmumu heykeller eşliğinde, kentin tarihçesi, ticareti, üretimi, günlük yaşamı ve yemek kültürü tanıtılıyor. Müzeyi gezenler, gördükleriyle, adeta Antakya’yı ve Hatay’ı yaşıyor. Künefe ve oruk yapanlar… Antakya demirciler çarşısından enstantaneler… Kentlisi, kırsalı ile Hataylılar… Hele hele o, Defne ve Apollon… Tıpkısının aynısı! Çok şeyi anlatıyor, yaşatıyor, geçmişe yolculuk yaptırıyor. Balmumu heykeller, adeta gerçek gibi.
Müzedeki balmumu heykellerle anlatılan kent yaşamı, baştan sona çok iyi anlatılmış. Emeği geçenlere teşekkür etmeli. Haber/ Cemil Yıldız-(Fotoğraflar M.Hüseyin Zorkun.)

Exit mobile version