Barolar Hareketli

Sürece Hatay da katılır mı? Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Mersin, Şanlıurfa, Tunceli ve Van Baroları, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetimi’ne karşı bir hamle daha yaptı. Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB), Olağanüstü Genel Kurul çağrısına takındığı ‘olumsuz’ tavrın ardından beklemeye geçen bazı Baro Yönetimleri, yeniden harekete geçti. Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Diyarbakır, […]

Sürece Hatay da katılır mı?

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Mersin, Şanlıurfa, Tunceli ve Van Baroları, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetimi’ne karşı bir hamle daha yaptı.

Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB), Olağanüstü Genel Kurul çağrısına takındığı ‘olumsuz’ tavrın ardından beklemeye geçen bazı Baro Yönetimleri, yeniden harekete geçti. Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Mersin, Şanlıurfa, Tunceli ve Van Baroları’nın hedefinde, tüm Baroların delegeleri var.
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun ‘yargıya gidin’ çıkışının ardından, Barolar, yol haritasını belirlemek üzere bir kez daha toplanırken, hedefin bu konuda “yargı yoluna başvurmak” olmayacağı, “olağanüstü genel kurulun” toplanması yönünde bir öncelik belirlendiği ifade edildi. Bu kapsamda, 12 Baro, aldıkları yeni kararlar doğrultusunda hazırladıkları bir “ortak metin” ile delegelerin desteğini talep ediyor. Olağanüstü Genel Kurul çağrısı yapan 12 Baro dışındaki 68 Baronun delegelerine gönderilen mektupta, 12 Baronun “olağanüstü genel kurul” talebi sürecinde yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekiliyor.
Hatay Barosu’nu da içeren mektup trafiğinde, paylaşılan ifadeler şöyle:
“Avukatlık Kanunu’nun 115. Maddesi’nin açık hükmü uyarınca TBB’yi olağanüstü genel kurula çağırdığımız, ancak Birliğimizin Yönetim Kurulu’nun oy çokluğu ile aldığı kararla, bu talebimizi reddettiği malumlarınızdır. Anılan yasa maddesinin açık hükmü karşısında bu yönde bir karar oluşturulması, açıkça hukuka aykırıdır. Takdir edersiniz ki, Baro iddiası taşıyan bir hukuk kurumu olarak, böyle bir hukuksuzluğu içimize sindirmemiz beklenemez. Öyle anlaşılmaktadır ki, içinde bulunduğumuz bunalımı, TBB’nin itibarını koruyarak aşmak da bizim sorumluluğu-muzda kalacaktır. Bu nedenle, kararı yargıya taşımak gibi tepkisellikler yerine, sorunu içimizde çözecek bir yöntem tercihinden hareketle iradenize başvuruyoruz.” -Tamer Yazar-

Exit mobile version