Başka yerlerde de örnekleri var!

Peki, vidanjörle sulama olur mu? Antakya’da, genellikle protestolarda ve basın açıklamalarında kullanılan Ulus Meydanı yanındaki küçük alandaki bitkilerin vidanjör ve itfaiye hortumu eliyle sulanmasına vatandaştan eleştiri geldi. Antakya ve diğer ilçelerdeki yeşil alanların sulanmasında sıklıkla kullanılan vidanjörler, en çok da refüj denilen yerlerdeki yeşil alanların bakımında devreye giriyor. Ancak, araçlara bağlı büyük hortumlarla sıkılan basınçlı […]

Peki, vidanjörle sulama olur mu?

Antakya’da, genellikle protestolarda ve basın açıklamalarında kullanılan Ulus Meydanı yanındaki küçük alandaki bitkilerin vidanjör ve itfaiye hortumu eliyle sulanmasına vatandaştan eleştiri geldi.

Antakya ve diğer ilçelerdeki yeşil alanların sulanmasında sıklıkla kullanılan vidanjörler, en çok da refüj denilen yerlerdeki yeşil alanların bakımında devreye giriyor. Ancak, araçlara bağlı büyük hortumlarla sıkılan basınçlı suyun kullanıldığı mesafe artınca da, istenmeyen görüntüler ortaya çıkıyor. Antakya’da, genellikle protestolarda ve basın açıklamalarında kullanılan Ulus Meydanı yanındaki küçük alandaki bitkilerin son hali, buna dair şikayetlerin de son adresi.
Bu konuda konuşan vatandaşlar, hem bitkilerin zarar gördüğünü hem de toprağı dağıtan bu uygulamanın değiştirilmesi gerektiğini söylerken, eleştirilerini de şöyle paylaşıyor:
G.H. >> Bir şeyi doğru ve temiz yapmak her zaman zordur ve bizler de genelde kolay olanı tercih ederiz. Niye bilmiyorum, ama böyleyiz! Burada sulama yapıyoruz yapmasına da, kullanılan suyun geldiği mesafe de, basıncı da, bitkilerin bulunduğu alandaki toprağın her yere saçılmasına neden oluyor. Ardından görüntü bu! Her yer toprak!
Y.B. >> Bir işi yapıp de orayı terk ettiğinizde, gerinizde nasıl bir yer bıraktığınızı bir kontrol etmeniz lazım. İşi yapmadan önce, yaptıktan sonra, ne değişti? Buna bakmak lazım! Eldeki, sulamayı başarılı bir şekilde yaptığımızı gösteriyor! Hatta fazlasıyla! Ama toprağın da altını üstüne getirmişiz, bunu yaparken. İnsan merak ediyor, ‘niye’ diye! Sahi, niye böyle çalışıyoruz? Niye özenli olamıyoruz?
-Tamer Yazar-

Exit mobile version