Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Karasu’dan Barış İçin Ortak Mücadele Vurgusu

Antakya Çevre Koruma Derneği

Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Nilgün Karasu, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, barışın egemen olduğu bir dünyada yaşamanın en temel insan haklarından biri olduğunu vurguladı. Karasu, insanlık tarihinin en kanlı savaşı olan İkinci Dünya Savaşı’nın acılarını hatırlatarak, bu tür trajedilerin bir daha yaşanmaması için barışın sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

Nilgün Karasu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1981 yılında 1 Eylül tarihinin Dünya Barış Günü olarak ilan edilmesinin önemine değindi. Ancak, günümüzde dünyanın çeşitli bölgelerinde hala savaşların sürdüğünü, etnik ve dini farklılıkların körüklenerek halkların birbirine düşman edildiğini ifade etti. Karasu, “Savaşa, her türlü şiddete, terör olaylarına karşı dayanışma içinde olmalı, barış ve dostluk ortamını sürdürmeliyiz. Savaş, en büyük insanlık suçu ve çevre kirliliğidir” dedi.

Ayrıca, Karasu, Hatay’da yaşanan depremin yaralarının hala sarılmadığını belirterek, “Depremleri önlemek mümkün değil, ancak zararlarını azaltmak elimizde. Bu bilinci toplumsal olarak benimsemek büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı. Karasu, depremin üzerinden 18 ay geçmesine rağmen sorunların büyümeye devam ettiğini ve bu konuların gündemde tutulması gerektiğini vurguladı.

Karasu, açıklamasında ayrıca, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesine atıfta bulunarak, bu ilkenin 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde daha da anlam kazandığını belirtti. “Savaşsız bir dünya için, barış içinde yaşamak bir haktır” diyen Karasu, dünya halklarının adaletli, barışçı ve demokratik iradesine sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

Son olarak, Karasu, 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle, bölgedeki tüm halkların barış için ortak mücadeleye çağrıldığını belirtti ve tüm halkların Dünya Barış Günü’nü kutladı. – Duygu Ertaş-