Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Öntürk’ün 19 Mayıs mesajı 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında, Türk milletinin kurtuluş mücadelesinin başlangıcı olan 19 Mayıs’ın önemine vurgu yaparak, gençlerin ülkenin geleceğindeki önemine değindi.

Öntürk, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bugün Milli Mücadele’nin Başkomutanı, Cumhuriyet’imizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 105. yıl dönümünün sevinç ve coşkusunu yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919; Gazi Mustafa Kemal’in, Türk milletinin ‘tam bağımsız yaşama tutkusu’ndan aldığı güçle Milli Mücadele’mizi başlattığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş meşalesini tutuşturduğu ilk kıvılcımdır.”

Ayrıca gençlerin, tarihin en karanlık günlerinde dahi ülkenin yanında yer alarak, kahramanlık destanları yazdığını belirten Öntürk, özellikle 6 Şubat 2023’teki Asrın Felaketi sonrası Hatay’a yardım etmek için gelen gençlerin vefasını vurguladı.

Hatay’ın yeniden inşası sürecinde gençlerin katkılarını önemsediklerini dile getiren Öntürk, “Hatay’ımız büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe bölgesel ve ulusal mecralarda ilerledikçe, gençlerimize daha çok fırsat sunmaya devam edeceğiz.” ifadeleriyle gençlerin önemine vurgu yaptı. – Mehmet Durmaz-