Başkan Özgür Tıraş…

Yüzde 2 barajının getirilmek istendiğine vurgu yaptı  Sendikal Hak ve Özgürlüklerimiz Yok Ediliyor       Hatay KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Hatay Şube Başkanı Özgür Tıraş, %1’in olmadığını, şimdi de %2 barajının getirilmek istendiğini söyledi, tüm kamu emekçilerini sendikal hak ve özgürlüklerini tamamen yok etmeyi hedefleyen barajlara karşı birleşmeye Çağırdı.       Başkan Özgür […]

Yüzde 2 barajının getirilmek istendiğine vurgu yaptı 

Sendikal Hak ve Özgürlüklerimiz Yok Ediliyor

      Hatay KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Hatay Şube Başkanı Özgür Tıraş, %1’in olmadığını, şimdi de %2 barajının getirilmek istendiğini söyledi, tüm kamu emekçilerini sendikal hak ve özgürlüklerini tamamen yok etmeyi hedefleyen barajlara karşı birleşmeye Çağırdı.

      Başkan Özgür Tıraş, Danıştay’ın  %1 barajına ilişkin düzenlemenin “Yürütülmesinin Durdurulması” kararına rağmen önceki gün AKP vekilleri tarafından TBMM’ye sunulan bir torba yasa ile bu kez %2 barajının getirilmesinin hedeflendiğini bildirdi.  

Akıllarla dalga geçiliyor …

      Torba yasanın maddeleri ile bulunduğu hizmet kolunda yüzde ikisinden daha fazlasını üye kaydetmiş kamu görevlilerinin sendikaları üyelerine toplu sözleşme ile belirlenecek tutarda “toplu sözleşme ikramiyesi” ödenmesinin öngörülmediğininin vurgulandığını söyleyen Başkan Özgür Tıraş, 231 Sendikanın 188’inin %2 Barajına Takıldığını bildirdi ve “Söz konusu düzenlemenin yasalaşması halinde  11 hizmet kolunda kurulu bulunan toplam 231 sendikanın tam 188’i %2 barajı altında kalacaktır. Söz konusu sendikalara üye 81 bin 828 kamu emekçisi, mevcutta toplu sözleşme ikramiyesinin üçte birine denk gelen ‘destek’ ile yetinmek zorunda bırakılacaktır.

      Tüm bunlara rağmen yapılmak istenen düzenlemenin amacı ‘Sendikal algının güçlendirilmesi ve sendika üyeliğinin desteklenmesi, ’Uluslararası, Anayasal ve yasal düzenlemeler çerçevesinde temel hak ve özgürlükler kapsamında güvence altına alınmış örgütlenme ve toplu pazarlık hakkının temin edilmesini sağlamak’ gibi sunulmaktadır.  Oysa bunun adı kamu emekçilerinin aklıyla dalga geçmektir. Çünkü getirilmek istenen düzenleme sendikal algıyı güçlendirmek bir yana bu algıyı ortadan kaldırmaya, sendikalar arasındaki mevcut ayrımı daha da derinleştirmeye dönüktür” dedi.

Gerçek bir toplu pazarlık sistemi …

      6 hizmet kolunda %2 barajını aşan 18 sendikanın tamamının sayısal olarak en büyük 3 konfederasyona (Memur Sen, Kamu Sen ve KESK) bağlı sendikalar olduğunu bildiren Başkan Özgür tıraş, şunları dile getirdi: “Uluslararası, Anayasal ve yasal düzenlemeler çerçevesinde temel hak ve özgürlükler kapsamında güvence altına alınmış örgütlenme ve toplu pazarlık hakkının temin edilmesini sağlamak’ için yapılması gereken ilk iş sendikal hak ve özgürlüklerin, örgütlenmenin önünü daha da tıkayan değil, açan düzenlemeleri, grev hakkı ile tamamlanmış bir gerçek bir toplu pazarlık sistemini derhal hayata geçirmektir.

Hukuk mücadelesi …

      Dolayısıyla sorun sadece %2 barajını aşmış olmak ya da aşmamış olma meselesi değil, yıllardır alabildiğine tahrip edilmiş sendikal hak ve özgürlükleri tamamen ortadan kaldırma, iktidar güdümlü sendikacılığı daha da büyütmeyi, diğer sendikaları hedefe koyma sorunudur. Kısacası sorun sadece %2 barajı altında bırakılmak istenen sendikaların ve üyelerinin değil, sendikal hak ve özgürlükleri savunan, iktidarların kapı kulu olmayı reddeden tüm sendikaların, konfederasyonların ve kamu emekçilerinin sorunudur. Bunun için KESK olarak, tüm sendikaları, konfederasyonları, hangi sendikaya üye olursa olsun tüm kamu emekçilerini bu hukuksuzluğa karşı tek ses olmaya, birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.  

      Başta kamu emekçileri olmak üzere hiç kimse şüphe etmesin ki KESK olarak hukuk mücadelesi de dahil her platformda kamu emekçilerinin hak ve çıkarlarını korumaya devam edeceğiz.” -Haber/Mehmet ÖZGÜN-

Exit mobile version