Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Yapar’dan Mevlid Kandili Mesajı

Antakya Belediye Başkanı İbrahim

Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, 14 Eylül akşamı idrak edilecek Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Yapar, mesajında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyaya teşriflerinin yıl dönümünü birlik ve beraberlik içinde idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Başkan Yapar’ın mesajında şu ifadelere yer verildi:
“Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) bütün insanlık için yol gösterici, ilahi bir nur, sönmeyen bir kandildir. Onun doğumu, insanlık tarihinin en önemli olaylarından biridir. Yüce Allah, onu âlemlere rahmet olarak göndermiştir. İslam dini ise bir ahlak dini olarak insanları kurtuluşa ve hidayete davet etmektedir.
Peygamber Efendimizin örnek hayatı ve davranışlarından dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına saygıyı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetimlere kol kanat germeyi, faydalı insan olmayı ilke edinmeliyiz.
Mevlid Kandili’nin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini diliyor, İslam âleminin ve kıymetli hemşehrilerimizin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor; bu mübarek gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”
Başkan Yapar’ın bu anlamlı mesajı, Mevlid Kandili’nin maneviyatını ve Peygamber Efendimizin hayatının insanlık için önemini bir kez daha vurguladı. – Yusuf Cemil Karaçay-