Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bayram öncesi mezarlık çalışmaları hızlandırıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Kurban

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde il genelinde kutsal mekânlar olan mezarlık ve şehitliklerde temizlik, bakım ve onarım çalışmalarına hız veriyor. Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ekipleri, 27-31 Mayıs tarihleri arasında 710 mezarlık alanının 156’sında, 16 araç ve 128 personelle Kurban Bayramı’na sayılı günler kala çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Başta Antakya Asri Mezarlık ve Narlıca Deprem Şehitliği olmak üzere İskenderun, Defne, Samandağ, Altınözü, Arsuz, Belen, Dörtyol, Erzin, Hassa, Kırıkhan, Kumlu, Payas, Reyhanlı, Yayladağı ilçelerinde bulunan mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışmalarına hız verildi.Vatandaşların daha temiz ve güvenli bir ortamda kabir ziyaretlerini gerçekleştirmeleri için titiz bir çalışma yürüten Büyükşehir ekipleri, mezarlıklarda çim biçme, ağaç budama, yabani ot ve çevre temizliği gibi işlemleri gerçekleştiriyor.

Yetkililer, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’ün talimatları doğrultusunda il genelinde 593 mahallede cenaze ve defin hizmetlerinin icra edilmesinin yanı sıra mezarlık ve şehitlikleri vatandaşların ziyaretlerine hazır hale getireceklerini vurguladı.

(Mehmet Durmaz)