Belediyelere soralım…

Neden Daha Pahalıyız? 9 TL ile Hatay, Türkiye’de büyükşehirler içerisinde toplu taşıma ücretlerinde en pahalısı. Vatandaşın cebini yakan hayat pahalılığına ek yapan bu duruma Belediye Yönetimleri cevap vermek ister mi? Mutfak enflasyonu, aylık %5,15 ve son on iki aylık %130,01 oranında artış gösterdi. Açlık sınırı, 7.245 TL hesaplandı ve asgari ücretin 1.745 TL üzerinde oldu! […]

Neden Daha Pahalıyız?

9 TL ile Hatay, Türkiye’de büyükşehirler içerisinde toplu taşıma ücretlerinde en pahalısı. Vatandaşın cebini yakan hayat pahalılığına ek yapan bu duruma Belediye Yönetimleri cevap vermek ister mi?

Mutfak enflasyonu, aylık %5,15 ve son on iki aylık %130,01 oranında artış gösterdi. Açlık sınırı, 7.245 TL hesaplandı ve asgari ücretin 1.745 TL üzerinde oldu! Dört kişilik bir ailenin yapması gereken toplam harcama (yoksulluk sınırı) ise 23.600 TL’ye ulaştı. Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti de 9.470 TL olarak gerçekleşti.

Eldeki tabloda; TL değer kaybediyor, fiyatlar doludizgin artıyor, alım gücü hızla düşüyor. Sabit gelirliler ise dengeli, yeterli ve sağlıklı beslenebilmekten bile yoksunluk duyuyor. Bu şartlar altında yapılabilecek her tasarruf ise önem taşıyor. Ancak ‘ulaşım’, bu tasarruf kalemlerinden bir tanesi değil! Hatay’ın Antakya merkezinde buna dair konuşan vatandaşlar, “9.00 TL ile Hatay, Türkiye’de büyükşehirler içerisinde toplu taşıma ücretlerinde en pahalısı derken, bunun nedenini, toplu taşımaya sürekli zam ekleyen kent yöneticilerinden bekliyor. İstanbul’da dahi toplu taşımanın, son dönemde yapılan zamla beraber, 5,48’ten 7,67 liraya çıktığını dile getirenler ise Hatay’a özgü bu pahalılığın mantığını anlamaya çalıştıklarının da altını çiziyor.

-ŞİKAYET ÇOK!-

Bu konuda Antakya Gazetesi ile düşüncelerini paylaşan vatandaşlar da benzer bir şikayeti dile getiriyor.

H.G. >> Mersin ya da Adana’ya gidin, benzer bir durum var. Hatta İstanbul’a! Tamam, anlıyoruz, konumuz maliyetler de! Bu kadar da değil! Hükümete kızarken, belediyelerimiz de aynı yoldan ilerliyor!

G.Ç. >> Ne yapalım! Cebimizdeki parayı daha fazla almasınlar diye ağzını mı dikelim? Yürüyemeyeceğimize göre, mecburuz! İtiraz etsek de bu paraya, zamlara, mecburuz! Ödeyeceğiz! Ama mecbursak da köle değiliz! Yeter be kardeşim!

Tamer Yazar

Exit mobile version