Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belen Kaymakamlığı’nın Erasmus+ Projesi Kabul Edildi

Belen Kaymakamlığı tarafından hazırlanan

Belen Kaymakamlığı tarafından hazırlanan “Let’s Make The World More GreE+n” adlı çevre konulu Erasmus+ projesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi. Gençlik alanında küçük ölçekli ortaklıklar kapsamında sunulan proje, 2023-3-TR01-KA210-YOU-000182334 koduyla yürütülecek ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilecek.

Proje Koordinatörü Yeliz Sevim, projenin toplam hibesinin 60.000 Euro olduğunu ve 1 Haziran 2024 – 31 Ağustos 2025 tarihleri arasında uygulanacağını açıkladı. Proje kapsamında katılımcılar, biyoçeşitlilik ve eko-çevre faaliyetleriyle ilgili bilgi ve becerilerini artıracak çalışmalar yapacaklar.

Projenin temel hedefleri arasında şunlar yer alıyor:
– Biyoçeşitlilik ve çevre üzerine bir kitapçık oluşturulması.
– Türkiye, Letonya ve Romanya’da gerçekleştirilecek çalışma ziyaretlerinde iyi uygulama örneklerinin 54 katılımcıya gösterilmesi.
– Sivil toplum örgütleri, dernekler ve yerel yönetimler arasında koordinasyon ve iş birliğinin sağlanması.

Ayrıca, proje kapsamında Türkiye’den 6, Romanya’dan 6 ve Letonya’dan 6 kişinin katılımıyla 2024 yılı Ağustos ayında Hatay’da bir çalışma ziyareti düzenlenecek. Projenin ve elde edilen sonuçların tanıtılacağı çoğaltıcı etkinliklerin ise 2025 yılı içinde Romanya, Letonya ve Türkiye’de yapılacağı açıklandı.

Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, biyoçeşitliliğin insan yaşamı için önemine dikkat çekerek, Erasmus+ projelerinin ülkemiz, ilimiz ve ilçemizin tanıtımı açısından büyük rol oynadığını belirtti. Projeyi finanse eden Türkiye Ulusal Ajansı’na, proje koordinatörü Yeliz Sevim’e ve proje ortaklarına teşekkür etti. -Yusuf Cemil Karaçay-