Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belgeler ortaya çıktı: AFAD malzemeleri fuhuş yuvasında mı kullanıldı ?

Hatay’da ortaya atılan AFAD malzemelerinin fuhuş yapılan bir işletmede kullanıldığı

Hatay’da ortaya atılan AFAD malzemelerinin fuhuş yapılan bir işletmede kullanıldığı iddiası, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Ağırel, canlı yayında paylaştığı belgelerle yetkililere çağrıda bulundu. Hatay Valiliği ise iddiaları yalanladı.

Hatay’da ortaya atılan AFAD malzemelerinin yasa dışı amaçlarla kullanıldığına dair şok edici iddialar, Türkiye gündemine oturdu. Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel’in canlı yayında sunduğu belgeler, kamuoyunda infial yaratırken, Hatay Valiliği iddiaları reddetti.

Belgeler canlı yayında ortaya çıktı

Gazeteci Murat Ağırel, katıldığı televizyon programında şok edici belgelerle bu skandalı gündeme taşıdı. Yayın sırasında paylaşılan görüntülerde, Altınözü ilçesinde faaliyet gösteren bir masaj salonunda AFAD’a ait battaniye, nevresim, dolap gibi numaralı malzemelerin kullanıldığı görüldü.

Ağırel, “Bu malzemeler depremzedeler için gönderildi ancak başka bir amaçla kullanıldığı açıkça ortada. AFAD burada dolandırılmış, halkın malı istismar edilmiştir” ifadelerini kullanarak yetkilileri göreve çağırdı.

Hatay Valiliği’nden sert açıklama: İddialar asılsız!

İddiaların kamuoyunda büyük yankı uyandırmasının ardından Hatay Valiliği bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Bazı medya organlarında ve sosyal medyada dolaşan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu malzemelerin nasıl ve kimler tarafından bu işletmeye ulaştırıldığına dair detaylı inceleme başlatılmıştır” denildi.

Ancak Ağırel, paylaştığı belgelerin inkâr edilemeyeceğini belirterek, “Görüntüler ortada. Yetkililerin bu olayın üzerine kararlılıkla gitmesi gerekiyor” dedi.

Ağırel: “Sayın Vali gereğini yapmalı”

Valiliğin açıklaması sonrası tekrar konuşan Murat Ağırel, “Ben belgeleriyle konuşuyorum. Eğer yanlış bir bilgi varsa yetkililer çıksın, doğru olanı açıklasın. Ancak ortada görüntüler var. Bu konuda yetkililere yardımcı olmaya hazırım” ifadelerini kullandı.

Yetkililerin harekete geçmesini isteyen Ağırel, “Sayın Vali’nin derhal gereğini yapması ve kamuoyunu aydınlatması gerekiyor” diyerek çağrıda bulundu.

Olay nasıl ortaya çıktı? İşte detaylar

Bu skandalın temeli, Altınözü ilçesinde polis ve jandarma tarafından düzenlenen baskınlarla gün yüzüne çıktı. İlçede faaliyet gösteren D.D. isimli bir masaj salonunun yasa dışı faaliyet yürüttüğü tespit edildi. Operasyon sırasında, depremzedelere gönderilen AFAD malzemelerinin burada kullanıldığı ortaya çıktı.

Soruşturma derinleştikçe, malzemelerin AFAD yetkilisi gibi davranan bir kişi tarafından sağlandığı iddia edildi. Araştırmalar sonucunda işin arkasında A.Z. isimli bir şahsın olduğu belirlendi.

Skandalın arkasında daha büyük iddialar mı var?

A.Z.’nin, deprem sonrası Altınözü ilçesinde inşa edilen Yenişehir konteyner kentinin sorumlusu olarak atandığı ortaya çıktı. Ancak bu süreçte, pek çok şaibeli işlemin yapıldığı da iddialar arasında.

Öne sürülen iddialar arasında şunlar yer alıyor:
•    Depremzedelere konteyner verilmesi için torpil gerektiği
•    AFAD’a fatura edilen hizmetlerin gerçek değerinden çok daha yüksek fiyatlarla gösterildiği
•    Konteyner kente bağlanan su arıtma sisteminin fahiş fiyatlarla faturalandırıldığı

Bu skandalla ilgili soruşturmanın nasıl ilerleyeceği, yetkililerin atacağı adımlarla netlik kazanacak. Kamuoyu, AFAD malzemelerinin nasıl olup da fuhuş yapılan bir işletmeye ulaştığını sorgularken, gözler Hatay Valiliği ve adli makamlara çevrildi.