Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Benzin, motorin ve Otogaz’a ÖTV zammı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK)

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) bugün açıkladığı enflasyon verilerinin ardından motorin ve benzine özel tüketim vergisi (ÖTV) zammı geldi. Akaryakıt fiyatları litre başına 2 lira artarken, otogazda da 1 lira 70 kuruşluk bir artış yaşandı.

TÜİK verilerine göre, altı aylık üretici enflasyonu yüzde 19,49 olarak açıklandı. Bu veri, geçen yılın temmuz ayında alınan karara göre, akaryakıttaki maktu ÖTV’nin altı ayda bir üretici enflasyonuna göre artırılmasını gerektiriyor.

Sözcü’den Emre Deveci’nin haberine göre, motorinde litre başına 8,86 TL, benzinde 9,45 TL, otogazda ise 7,26 TL olan maktu ÖTV tutarlarına yüzde 19,49 oranında zam yapıldı. Bu zamlarla birlikte maktu ÖTV tutarları benzinde 11,29 TL’ye, motorinde 10,59 TL’ye, otogazda ise 8,67 TL’ye yükseldi.

Bu fiyatlara yüzde 20 KDV’nin eklenmesiyle, motorine litre başına 2 lira 7 kuruş, benzine 2 lira 20 kuruş, otogaza ise 1 lira 70 kuruş zam gelmiş oldu.

İstanbul, Ankara ve İzmir Güncel Akaryakıt Fiyatları
Zammın ardından akaryakıt fiyatları şu şekilde güncellendi:

İstanbul: Benzinin litre fiyatı 44,69 TL, motorinin litre fiyatı 44,60 TL.
Ankara: Benzinin litre fiyatı 45,69 TL, motorinin litre fiyatı 45,63 TL.
İzmir: Benzinin litre fiyatı 46,05 TL, motorinin litre fiyatı 46,00 TL.
Bu zamlar, tüketicileri yakından ilgilendirirken, ekonomideki dalgalanmalar ve enflasyon oranları yakından takip ediliyor. – Mehmet Durmaz-