Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beşiktaş’ın Zafer Bayramı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda İsviçre’nin Lugano takımını 5-1 mağlup ederek lig aşamasına yükseldi. İlk maçta İsviçre’de oynanan karşılaşma 3-3 berabere sonuçlanmıştı.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi

Rövanş maçı bu akşam Beşiktaş’ın ev sahipliğinde, Tüpraş Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Maçın ilk yarısı, Beşiktaşlı Ciro Immobile’nin 7. dakikada attığı golle 1-0 tamamlandı.

İkinci yarının 59. dakikasında Lugano’nun Vladi ile bulduğu golle skor 1-1 eşitlenirken, Beşiktaş’tan gelen yanıt hızlı ve etkili oldu. 65. dakikada Bruno Fernandes, 70. dakikada Rafa Silva, 71. dakikada tekrar Ciro Immobile ve 90+2. dakikada Salih Uçan’ın golleriyle Beşiktaş maçı 5-1 kazanarak UEFA Avrupa Ligi’nin yeni formatında lig aşamasına yükseldi.

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi, klasik grup formatı yerine 36 takımla lig usulü düzenlenecek. Her takım, dördü içeride, dördü dışarıda olmak üzere toplam sekiz rakiple karşılaşacak. Takımlar, dört torbadan ikişer ekiple eşleşecek. Lig aşamasının ilk maçları 25-26 Eylül’de başlayacak. İlk sekize giren takımlar doğrudan son 16 turuna geçecek, 9-24. sıradaki takımlar ise play-off turunda mücadele edecek.

Final karşılaşması ise 21 Mayıs 2025’te İspanya’nın Bilbao kentindeki San Mames Stadı’nda yapılacak. Beşiktaş’ın yanı sıra, Fenerbahçe ve Galatasaray da bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek. – Volkan İcil-