Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beton santrali çevreci şikayete yenik düştü

Antakya – Yayladağı yolunda

Antakya – Yayladağı yolunda kurulmak istenen beton santrali, vatandaşların şikayetleri üzerine durduruldu. Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Nilgün Karasu, vatandaşların şikayetleri üzerine destek sağlamak amacıyla olay yerine giderek beton santralinin kurulacağı alanı yerinde inceledi.

Karasu, çevredeki evlerin ve kurumaya yakın olan derenin zarar görmemesi için beton santralinin acilen durdurulması gerektiğini belirtti. Bunun üzerine, CİMER’e şikayet dilekçesi oluşturdu. Dün, Altınözü Karakolu’ndan Karasu’ya yapılan telefon görüşmesinde, şikayet üzerine çalışmaların başlatıldığı ve beton santralinin kurulmayacağı müjdesi verildi.

CİMER’den gelen yanıtta ise şu ifadelere yer verildi:

“Bahse konu şikayetinize istinaden; ekiplerimiz tarafından yerinde yapılan incelemeler sonucunda herhangi bir resmi müracaatın tarafımıza yapılmadığı anlaşılmış ve şantiye kurulumu için resmi izin ve ruhsatlar alınmamıştır. Söz konusu ruhsat çıkarılana kadar şantiye durdurulmuş olup aksi takdirde işletmenin malzemelerine el koyularak eski haline getirilecektir.”

Mücadelesine olumlu yanıt alan Nilgün Karasu, “Darısı diğer tüm beton santrallerine. Her biri için sonuna kadar mücadele edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Öte yandan, beton santralinin izin ve ruhsat alması halinde çevredeki evlerin ve derenin yanında şantiyenin kurulup kurulmayacağı ise vatandaşlar arasında merak konusu oldu. Gelişmeleri takipte olacağız ve ilerideki günlerde herhangi bir değişiklik olması durumunda bilgi aktaracağız. – Volkan İcil-