Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beton santrali kaldırılsın!

Samandağ ilçesine bağlı Atatürk

Samandağ ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi ve Yeşilada Mahallesi sakinleri, kaçak olarak kurulan bir beton santralinin kaldırılması için Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundular. Adıyaman önünde yapılan basın açıklamasında Samandağ Ekoloji Grubu adına Emel Karaçay, şu açıklamalarda bulundu:
“Samandağ’ın konut, zeytincilik ve seracılık alanlarıyla sulak Eski Asi Nehri yatağının dibinde kaçak olarak kurulan beton santraliyle ilgili suç duyurusunda bulunmak için bir araya geldik. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla bu basın açıklamasını yapıyoruz ve dilekçelerimizi Samandağ Başsavcılığı’na sunacağız.”
Kaçak olarak kurulan ve ruhsatsız çalışan beton santralinin Atatürk Mahallesi’nde yoğun yerleşim alanı içinde yer aldığını belirten Karaçay, santralin çevreye ve insan sağlığına zarar verebileceğine dikkat çekti. Ayrıca santralin, okullar ve tarım alanlarına yakın konumlanması nedeniyle eğitim ve tarım faaliyetlerini olumsuz etkileyebileceğini vurguladı.
Karaçay, “Beton santralleri çevreye ve insan sağlığına zarar veren kirletici tesislerdir. Bu santralin tozları, rüzgârlı bölgelerdeki mahallelere zarar verecek ölçüde yayılabilir ve solunum yolu hastalıklarına, hatta ölüme neden olabilir” dedi. Ayrıca, santralin Asi Nehri eski yatağındaki ekosistemi ve endemik canlıları tehdit ettiğini belirtti.
Samandağ Ekoloji Grubu olarak taleplerinin, beton santralinin faaliyetinin durdurulması ve şehir dışına taşınması olduğunu ifade eden Karaçay, devletin ve vatandaşların sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğunu ve çevre sağlığını koruma sorumluluğunu taşıdığını belirttihaberler. -Yusuf Cemil Karaçay-