BİK etkinliği,

“Dijitalleşme ve Sosyal Medya Yönetimi” eksenli Dijital Mecranın Doğru Kullanımı Avantaj Getirir Basın İlan Kurumu etkinliğinde, dijital mecranın gazetecilerce doğru ve yerinde kullanımının, meslekte yeni kazanımları ve avantajları da beraberinde getireceği kaydedildi. Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından, ilimiz Hatay’da yayın yapan gazetelerin çalışan ve temsilcilerine yönelik, “Dijitalleşme ve Sosyal Medya Yönetimi” konulu çevrimiçi bir eğitim […]

“Dijitalleşme ve Sosyal Medya Yönetimi” eksenli

Dijital Mecranın Doğru Kullanımı Avantaj Getirir

Basın İlan Kurumu etkinliğinde, dijital mecranın gazetecilerce doğru ve yerinde kullanımının, meslekte yeni kazanımları ve avantajları da beraberinde getireceği kaydedildi.

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından, ilimiz Hatay’da yayın yapan gazetelerin çalışan ve temsilcilerine yönelik, “Dijitalleşme ve Sosyal Medya Yönetimi” konulu çevrimiçi bir eğitim gerçekleştirildi. Basın İlan Kurumu İnsan Kaynakları Müdürlüğü ve Basın İlan Kurumu Hatay Şube Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleşen eğitim, Hatay’da resmi ilan ve reklam alma hakkını haiz gazetelerin temsilci ve çalışanlarına yönelik yapıldı. “Dijitalleşme ve Sosyal Medya Yönetimi “ konulu online eğitimde, gazetelerin web siteleri için trafiğin önemi, arama motorları ve sosyal medya yönetimi, haber üretimi kolaylaştıran dijital uygulamalar ve Google web araçlarının kullanımı konuları ele alındı. Basın İlan Kurumu’nun, dijital dönüşümü desteklediğine ve bu kapsamda web siteleri için verilen ek göstergeye değinerek eğitim programına başlayan BİK Kurumsal İletişim Müdürü Türker Çeltik, dijital mecranın gazetelerce doğru kullanılmasının, birçok avantajı da beraberinde getireceğini belirtti.

Konuyu detaylandırarak, “Dijital yayıncılık, sadece ek gösterge almak için yapılabilecek bir iş değil. Burası, ayrı bir mecra. Gazetelerin tiraj rakamları gibi, haber sitelerinin de trafik rakamları var. Bizler, Google Analytics yardımı ile bu trafiğin hangi kanal üzerinden geldiğini, okurların demografik özellikleri gibi bir çok özelliği öğrenebiliyoruz. Elimizde, bu verilerle birlikte, bulunduğumuz bölgede işletmemize ek gelir oluşturabilecek reklam kaynakları üzerinde çalışırsak, karşılığını emin olun ki alırız” dedi.
-GAZETE SAHİPLERİ DİJİTAL MECRAYA YÖNELMELİ-
İlimizdeki yerel gazetelerin yönetici ve muhabirlerine yönelik olarak, Gazetemiz adına Doruk Ahmet Alkan’ın katıldığı etkinlikte, gazete imtiyaz sahiplerinin dijital mecraya yönelmeleri gerektiği kaydedildi.
BİK Kurumsal İletişim Müdürü Türker Çeltik, bu konuyla ilgili şunları söyledi:
“Haber üretimi yapıyorsanız, içerik elbette ki kraldır. Fakat bunun yanında, kullandığınız yazılım ve tasarım da haber sitenizin bilinirliğiniz için önemli bir etken. Arama motorları için uygun hazırlanan içeriğiniz, Google News’e kayıtlı alan adınız ve arama motoru optimizasyonu çalışmalarınız, daha geniş hedef kitlelere ulaşmanızı sağlayacak ve dijital mecradaki varlığınızı güçlendirecektir.”
Türker Çeltik, eğitimde; ulusal yayın yapan haber siteleri ile benzer kategori yapısını kullanan yerel haber sitelerinin kategorilerini yerelleştirmesi ve özel haberlere odaklanması gerektiğini belirterek, ilçelerin, yerel siyasi aktörlerin ve bulunduğumuz yöreye özgü şeylerin birer kategori olarak siteye eklenmesinin, Google arama sonuçlarında olumlu etki sağlayacağını ifade etti.
Gazetecilik mesleğinin ne yöne evirildiğini ve gazetecilik geleneğinin dijital mecrada yaşatılmasına yönelik önerilerini, mesleki tecrübeleri ve araştırma raporları üzerinden aktaran Türker Çeltik, gazete işletmelerinin dijital reklam geliri elde edebilmeleri için izleyebilecekleri yol haritasını da paylaştı.
Bölge gazetelerinin ve çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği eğitim, gazetecilerin sorularının cevaplanmasıyla son buldu. Eğitime katılanlara, “Dijitalleşme ve Sosyal Medya Yönetimi Sertifikası”
verilecek.
-Ahmet Doruk Alkan-

Exit mobile version