Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilim kongresi

Samandağ tarihinde alışık olmadığımız bir durum… 9.Ulusal Repredüksiyon ve Suni

Samandağ tarihinde alışık olmadığımız bir durum…

9.Ulusal Repredüksiyon ve Suni Tohumlama Bilim Kongresi, bu yılın Eylül ayında ilimiz Samandağ ilçesinde yapılıyor. Samandağ ilçesi, tarihinde belki de ilk kez böylesi bilimsel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.
Hatay Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yahya Hamurcu ve MKÜ Veteriner Fakültesi Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fikret Karaca, bu organizasyon konusunda bilgi sunmak ve işbirliği için, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’i makamında ziyaret ettiler.
Ülkemizde, Reprodükdsiyon ve Suni Tohumlama Bilim Derneği’nin katkılarıyla, MKÜ Veteriner Fakültesi Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı tarafından iki yılda bir düzenlenen Ulusal Reprodüksiyon ve Suni Tohumlama Bilim Kongrelerinin dokuzuncusuna, 5-9 Eylül tarihleri arasında MKÜ Veteriner Fakültesi Dölerme Ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı’nın ev sahipliği yapacağı ve Kongre’nin Samandağ’da yapılmasının planlandığı belirtildi.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Kongre’nin Samandağ’da gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduğunu ve bu çalışmayı desteklediğini ifade etti, nazik ziyaretleri ve bu kararın alınmasındaki ekinlikleri dolaysıyla Hatay Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yahya Hamurcu ile Prof. Dr. Fikret Karaca’ya da teşekkür etti.
MKÜ Veteriner Fakültesi Dölerme ve Süni Tohumlama Anabilim Dalı Buaşkanı Prof. Dr. Fikret Karaca, Samandağ ilçesinin 5-9 Eylül 2018 tarihlerinde ev sahipliği yapacağı organizasyonla ilgili şu bilgileri verdi:
“Kongrenin tarihinin belirlenmesinde, katılımcılarımızın rahatlığı açısından yaz tatilinin sonu, eğitim öğretim döneminin öncesi ve mevsim itibariyle Hatay için en uygun zaman dikkate alındı. Kongre yeri olarak; doğal güzelliğe, kültür zenginliğine, tarihi ve turistik yerlere sahip, ülkemizin en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Hatay’ın Samandağ ilçesi, kongre merkezi olarak da, araştırmalarımız sonucunda hem ekonomik hem de iyi bir ev sahipliği yapılacağını düşündüğümüz Anadolu Palace Otel tercih edilmiştir.
9. Ulusal Reprodüksiyon ve Suni Tohumlama Bilim Kongresi’nde, bölgemizdeki Veteriner Hekimlerin de katılacağı yarım günlük bir program düşünülmektedir. Ayrıca Veteriner Fakültelerinden 5. Sınıfa geçmiş başarılı birer öğrencinin kongremize katılımının sağlanması için çalışmalar yürütülmektedir.
9. Ulusal Reprodüksiyon ve Suni Tohumlama Bilim Kongresi’nde, bilimsel programların yanı sıra serbest Veteriner Hekim meslektaşlarımıza yönelik önemli görülen konuların ele alındığı eğitim seminerlerinin düzenlenmesi ve farklı kültürlerin birlikte yaşadığı Hatay’ı tanıtacak sosyal programları gerçekleştirme gayreti içerisindeyiz. Tüm meslektaşlarımızla Hatay’da buluşmak bizleri son derece mutlu edecektir.”
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de konuklarına teşekkür etti ve şöyle dedi:
“Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Suni Tohumlama Ana Bilim Dalı’nın 9.Uluslararası Reprodüksiyon ve Suni Tohumlama Bilim Kongresi’nin Samandağ’da yapılmasını biz önemsiyoruz, anlamlı buluyoruz.
Türkiye’deki suni tohumlama alanında kariyer yapmış fakültelerin ana bilim dallarında görev yapan akademisyenler, sahada çalışan veteriner hekimler, oda başkanları,başarılı öğrenciler ilçemize gelerek kongreye katılım göstereceklerdir. Bu kongrenin, ilçemizde gerçekleştirilmesinin, akademik kariyer yapmış çevrelerin buralarda ağırlanmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Samandağ’ın tanıtılmasına, farkındalık yaratılmasına katkı sunacaktır. Bizler de Samandağ Belediyesi olarak bu değerli çalışmaya katkı sunacağız. Meslektaşlarımızı burada ağırlayacak olmaktan da memnuniyet duyduğumu ifade ediyorum.
Hatay Veteriner Hekimler Odası Başkanımız Yahya Hamurcu, bu Kongre’nin burada yapılmasını önemsemektedir. Bu Kongre’nin gerçekleşmesinde Veterinerler Odası’nın da desteklerini ifade etmişlerdir. Bu Kongre’nin, Veteriner Hekimlik meslek camiasına da katkı sunacağına inanıyorum. Sahada bilimsel verilerle desteklenen uygulamalar her daim daha başarılı olmuştur. Bunun da hem camiamıza hem üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” -Gökay Gökdemir-