Reyhanlı Tercihi
Hataylı öğrenciler için önceki gün başlatılan Bilim Seferberliği kapsamında Bilim Seti’ne kavuşturulan okullarda Reyhanlı ağırlıklı tercih dikkat çekerken, bunda, bölgenin yıllarca savaş ve sıkıntılarla anılması, yaşaması ve dezavantajlı bölge olmasının rol oynadığı kaydedildi.
Eğitimde fırsat eşitliği yaratmayı hedefleyen ve YGA (Young Guru Akademi) tarafından geliştirilen Bilim Seferberliği Projesi’nin Hatay etabı Index Grup öncülüğünde hayata geçirilirken, heyet, Salı günü Antakya Erol Bilecik MTAL’deki açılış ve tanıtımın ardından Reyhanlı’ya gitti.
Eğitimde fırsat eşitliği yaratmayı hedefleyen Hatay Bilim Seferberliği kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen Hatay’daki 15 okula toplam 150 Bilim Seti gönderildi. Çocuklara bilimi sevdirmek için Young Guru Academy (YGA) tarafından geliştirilen Bilim Seferberliği Projesi’nin Hatay etabı, Yönetim Kurulu Başkanı hemşerimiz Erol Bilecik olan Index Grup öncülüğünde başlatıldı.
Hatay’daki öğrencilerin, büyük şehirlerde ya da özel okullarda kullanılan bilim setlerine erişimini ve geleceğin mesleklerine hazırlanmalarını sağlayacak proje sayesinde, Hatay’daki öğrencilerin, robotik ve kodlama eğitimi için gerekli materyallere sahip olacağı kaydedildi.
-ÖRNEK UYGULAMA-
Salı sabahı Vali Rahmi Doğan’ın da katıldığı Antakya’daki tanıtım toplantısının ardından, aynı
-FIRSAT EŞİTSİZLİĞİ VAR-
Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Türkiye’de eğitimde fırsat eşitsizliği olduğunu belirtti ve gerçekleştirdikleri projeyle ilgili şunları söyledi:
“Türkiye için güçlü bir geleceğin teminatı, güçlü bir eğitimdir. Biz de şehrimizde Bilim Seferberliğini başlatıyoruz. Böyle bir projeyle, Hataylı öğrencilerimizi bilim ve teknolojiyle buluşturacağımız için tarifsiz bir heyecan ve mutluluk içindeyim.
2013-2018 yılları arasında, Türkiye’nin yüksek teknolojili ürün ihracatı yaklaşık 26 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bununla birlikte, bu kategoride yapılan ithalat 133 milyar dolar oldu ve beş yıllık dönemde Türkiye’nin verdiği ticaret açığı 107 milyar dolara yükseldi. Bu rakamlar, bugün ekonomimizin en temel yapısal sorununun teknoloji yetersizliği olduğunu söylüyor. Dolayısıyla biz de bugün gözümüzü her şeyden önce eğitim sistemimize çevirmeliyiz. Çünkü Türkiye, ‘teknolojiyi tüketen ülke’ kategorisinden çıkıp ‘teknolojiyi üreten ülke’ seviyesine ancak ve ancak iyi yetişmiş nesillerle gelecektir. Bugün Türkiye’nin en büyük eğitim sorunlarından biri, fırsat eşitsizliğidir. Hatay’daki çocuklarımız, ülkemizin gelişmiş bölgelerindeki yaşıtları gibi bilimle tanışmayı hak ediyorlar.”
-TEŞEKKÜR-
Hatay İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fahrettin Över de konuşmasında, “Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına olanakları yetersiz olan 15 okuldaki öğrencilerimizin robotik ve yazılım kodlama becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan Young Guru Academy’e, Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erol Bilecik’e, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ve Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarına teşekkürlerimizi arz ederim” dedi.
Hatay Valisi Rahmi Doğan da konuşmasında özetle şunları söyledi:
“Milli Eğitim Bakanlığı’nın koordinesinde, Young Guru Academy ve Index Grup’un birlikte yürüttüğü Hatay Bilim Sefeberliği’nin amacına ulaşmasını temenni ediyorum. Bugün, sorunlarını çözen değil, geleceğin sorunlarını çözebilecek nesiller yetiştirmemiz lazım. Hatay’da devam eden 130 tane okul projemiz var. Bu projeleri tamamladığımızda, çocuklarımız daha iyi ortamlarda ve daha iyi şartlarda eğitim alabilme imkanına da kavuşmuş olacak. Ancak eğitimde kaliteyi artırmadığımız ve çocuklarımızı geleceğe iyi hazırlamadığımız müddetçe, okul yapmak her şey değildir. Ülkemizde geleceğin teknolojilerini üretecek çok yetenekli çocuklarımız var. Bu temelin atılmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.”
-Cemil Yıldız-